Milan Vidosavljević i naredne sezone trener Art basketa

ŽKK Art basket i trener Milan Vidosavljević dogovorili su saradnju i za narednu sezonu.

„Glavni arhitekta naših ovogodišnjih uspeha i jedan od najperspektivnijih trenera u Srbiji, Milan Vidosavljević će i sledeće godine predvoditi naš tim! Nekoliko dana uz veliko zadovoljstvo svih u klubu, Milan je produžio ugovor na još jednu sezonu“, poručili su iz beogradskog kluba.

Art basket je tako nastavio sa kockanjem tima za narednu sezonu. Ugovor su produžile kapiten Snežana Čolić i Višnja Stefanović.

Vidosavljević je trenerskim poslom počeo da se bavi 2012. godine u Košarkaškom klubu Ras, gde je radio sa mlađim kategorijama i bio pomoćnik u stručnom štabu seniorskog tima. Pet godina kasnije, 2017. prelazi u Art basket i preuzima kadetsku/juniorsku selekciju, ali i učestvuje u radu sa ostalim generacijama. U prvoj sezoni sa kadetskom ekipom osvaja bronzanu medalju u Triglav ženskoj kadetskoj ligi Srbije. U sezoni 2018/19 sa seniorskom ekipom koja je sastavljena od kadetkinja osvaja 3. seniorsku ligu Srbije i obezbeđuje ulazak u Drugu ligu. U debitantskom nastupu u WABA U17 ligi odvodi ekipu na F4 i sa kadetkinjama ponovo ostvaruje veliki uspeh i plasira se među najbolje četiri ekipe u državi. Iste sezone dolazi i do finala državnog prvenstva Srbije za pionirke i osvaja srebro.
Prošle sezone Art je na ubedljiv način predvodio do plasmana u Prvu ligu, a ove sezone je kao debitant stigao do finala plej-ofa i prilike da upiše duplu krunu pošto je nedavno osvojio trofej namenjen pobedniku Kupa Milan Ciga Vasojević.

Vidosavljević je i selektor U18 reprezentacije Srbije.

Prethodni tekstMilica Dabović sa Lavicama osvojila titulu prvaka Republike Srpske
Sledeći tekst24 pitanja za Zoranu Lambić