Novosadska ŽKA slavila protiv Duge

Košarkašice Novosadske ženske košarkaške akademije nakon neizvesne utakmice savladale su ekipu Duge rezultatom 82:71 (16:23, 24:11, 16:21, 26:16) u okviru 21. kola Prve ženske lige.

0
450

Nakon ove utakmice, NŽKA i Duga iz Šapca dele pretposlednju poziciju na tabeli Prve ženske lige Srbije, pošto su u dosadašnjem toku prvenstva obe ekipe ostvarile po šest pobeda i 15 poraza.

Gotovo je sigurno da će do samog kraja prvenstva ostati neizvesno koja ekipa će uspeti da obezbedi opstanak u Prvoj ligi, a koja će, uz Spartak, ispasti iz ovog takmičenja.

Novosadsku žensku košarkašku akademiju je u važnoj pobedi predvodila Dunja Gvero, koja je postigla 25 poena uz osam asistencija. Odličnu igru pružile su i Tijana Đukić sa 20 poena i devet skokova, i Ana Perić sa 10 postignutih poena uz sedam skokova.

U ekipi Šapca posebno se istakla Olga Stepanović koja je postigla 31 poen, uz šta je imala 11 skokova i iznudila čak 11 faulova, te je ostvarila indeks 37. Renata Stepanović i Isidora Tripković postigle su po 12 poena.

U sledećem kolu Novosadska ŽKA gostuje Crvenoj zvezdi u Beogradu, dok Duga dočekuje Radnički.

STATISTIKA

TABELA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here