Intervju – Jelena Janković, košarkašica Srema

Ekipa Srema iz Sremske Mitrovice jedna je od najmlađih ekipa u Drugoj ligi Srbije.

Jedna od nosilaca igre mladog tima je 15-godišnja Jelena Janković koja je u dosadašnjem delu sezone beležila prosečan učinak od 12.3 poena i 10.4 skokova po utakmici.

Kako bi ocenila dosadašnji tok takmičenja i vaše rezultate?
-Kao jedna od najmlađih ekipa u Drugoj ligi u kojoj se susrećemo sa dosta iskusnijim ekipama koje godinama igraju ozbiljnu košarku, ne mogu da kažem da sam zadovoljna dosadašnjim učinkom, ali se nadam i verujem da ćemo do kraja sezone poboljšati krajnji rezultat.

Šta je ono što ocenjuješ kao najveće vrline vašeg tima?
-Prijateljstvo, timska igra, mladost i motivisanost za napretkom i uspehom.

Koji su krajnji dometi ekipe u ovoj sezoni?
-Svakako da je to opstanak u Drugoj ligi, a volela bih da jednog dana našom timskom igrom uđemo i u Prvu ligu. To bi bilo idealno za stabilnost kluba, kao i za napredak i afirmaciju svakog mladog igrača, na kojima se temelji naš Srem.

Kada je ekipi bilo najteže tokom sezone?
-Cela ova godina bila je teška zbog korone. Bilo je utakmica koje su otkazane, a kada su održavane dešavalo se da ne budemo sa stalnom postavom na terenu. Najteže je bilo tokom decembra kada igračice na pozajmici nisu bile sa nama, pa smo morale da prilagodimo igru sa mlađom postavom.

U kojoj meri si zadovoljna svojim učinkom?
-Delimično sam zadovoljna. Kao jedna od najmlađih igračica u ligi smatram da nisam pokazala iskustvo, ali jesam želju i trud. Tokom dosadašnje sezone dosta stvari sam naučila i popravila, ali smatram da ima još prostora za napredak.
 
Koje si planove postavila ispred sebe u novoj 2021. godini?
-Da bude bolja i uspešnija od prethodne za naš tim, a ja da unapredim svoju igru.

Prethodni tekstVršac nakon produžetka savladao Gimnazijalac
Sledeći tekstUporedni intervju – Aleksandra i Dušica Stanaćev