Marina Maljković o žrebu za OI

Reprezentacija Srbije takmičiće se na Olimpijskim igrama u Tokiju u A grupi zajedno sa selekcijama Koreje, Kanade i Španije, odlučeno je žrebom u "Kući košarke Patrik Bauman" u Švajcarskoj.

0
260

– Kao i uvek, ne pravimo nikakve kalkulacije. Svejedno mi je ko je izvučen. To tako mora biti, a naše je da radimo i da se pripremimo najbolje moguće, da pokažemo maksimum protiv takvih ekipa. Priča o ovakvim ili onakvim grupama, posebno kada su u pitanju Olimpijske igre, najjače takmičenje na svetu, su potpuno suvišne. Španiju svi dobro znamo, u pitanju je ekipa koju ne možemo da pobedimo godinama. Definitivno imamo ogromnu želju da konačno Srbija jednom savlada Španiju, što je jako teško. Kanada je fizički izuzetno dominantna ekipa koja igra najbolju odbranu na svetu kad je ženska košarka u pitanju. Izuzetno su fizički snažne i praktično perfektne, čvrste i grube u odbrani. Od njih smo u Riju na prošlim Igrama izgubili upravo iz tih razloga. Koreja je klasičan predstavnik azijske košarke koju krasi velika brzina. Mi koji radimo u Aziji znamo o čemu je reč. Ta košarka je 20 ili 30 odsto brža od evropske košarke, a uz tu brzinu poseduju i veliku preciznost – ocenila je selektorka Srbije Marina Maljković.

U grupi B biće Nigerija, Japan, Francuska i Sjedinjene Države, a u grupi C Australija, Portoriko, Kina i Belgija. Plasman u četvrtfinale obezbediće po dve najbolje ekipe iz svake grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane ekipe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here