Reprezentacija Srbije se okupila za duel protiv Litvanije

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u hotelu „Kraun Plaza“ i započela pripreme za poslednju kvalifikacionu utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo u Španiji i Francuskoj.

0
633

Naš tim će u subotu u Istanbulu odigrati duel protiv Litvanije koji neće imati rezultatski značaj. Srbija je u dosadašnjem toku ostvarila dve pobede protiv Turske i jednu protiv Litvanije, pa je već osigurala poziciju na šampionatu Starog kontinenta.

– To što smo se već plasirale na Evropsko prvenstvo ne znači da ne želimo da pobedimo svaku utakmicu. Protiv Litvanki u prvom duelu u novembru nije bilo sve sjajno i ne možemo da se pohvalimo da smo odigrale neki preterano dobar meč. Pokušaćemo da odigramo bolje od toga. Isto tako očekujem da mi mlade igračice pokažu da su zaslužile poziv i da mogu da budu deo ovog seniorskog tima – istakla je selektorka naše reprezentacije Marina Maljković.

Maljković je ovoga puta okupila u „Kraun Plazi“ sledeće igračice: Ivon Anderson, Jelenu Bruks, Dajanu Butuliju, Anu Dabović, Nevenu Jovanović, Tinu Krajišnik, Saru Krnjić, Nikolinu Milić, Jovanu Nogić, Draganu Stanković, Teodoru Turudić, Aleksandru Crvendakić i Sašu Čađo, a njima će se posle večerašnjeg treninga priključiti još nekoliko košarkašica iz mlađe grupe koje su prethodnog vikenda trenirale u Vizuri.

– Uvek se radujemo okupljanju, zato što uvek ima mnogo pozitivne energije i veoma smo srećne što se posle nekog dužeg vremenskog perioda ponovo vidimo. Kao i svaki put, protiv Litvanije ćemo ići da pružimo što bolju partiju, da se spremimo i da pobedimo, jer bi bilo lepo da ovaj ciklus završimo pobedom – rekla je Saša Čađo.

Reprezentacija Srbije utakmicu protiv Litvanije odigraće u subotu u Istanbulu. Naš tim je pored dve pobede protiv Turske i jedne protiv Litvanije, ostvario trijumf i protiv selekcije Albanije, koja je kasnije odustala od takmičenja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here