Španija, 20. kolo: Sjajno kolo za srpske igračice

Vodeća Avenida zadržala je stopostotan učinak i posle 20 odigranih utakmica.

0
99

U pobedi nad Zamaratom 91:58 Nikolina Milić je učestvovala sa 12 poena za 22 minuta. Srpska reprezentativka je imala i šest skokova, jednu osvojenu i dve izgubljene lopte.

Đirona Sonje Vasić zauzima treće mesto sa 17-2, a u roku od dva dana je odigrala dve utakmice i ostvarila dve pobede. Đirona je prvo savladala u gostima Saragosu sa 80:76. Vasić je za 25 minuta imala učinak od 15 poena, četiri skoka, jedne asistencije i tri osvojene lopte.

U trijumfu nad Al-Kazeresom 85:37 Vasić je bila MVP utakmice sa indeksom 28. Postigla je 18 poena, uz pet skokova, sedam asistencija i jedne osvojene lopte.

Ekipa Gernike drži visoko peto mesto sa učinkom 12-8. U ovom kolu je savladala Promete sa 58:51. Milica Ivanović je doprinela pobedi sa 12 poena, a imala je i jednu asistenciju za 21 minut. Na suprotnoj strani Adrijana Knežević je imala 10 poena, dva skoka za 26 minuta.

Šestoplasirani Klarinos je savladao Bembibre sa 83:80 i sada je na 10-9. Jovana Nogić je provela u igri 15 minuta i za to vreme ostvarila učinak od pet poena, jednog skoka, jedne asistencije, jedne osvojene i dve izgubljene lopte.

Ensino je u gostima savladao Gran Kanariju sa 83:80 i stigao do devete pobede i osmog mesta. Aleksandra Stanaćev je za 37 minuta imala skoro dabl-dabl učinak sa 12 poena, pet skokova, devet asistencija i po dve osvojene i izgubljene lopte. Nina Bogićević je za 18 minuta upisala četiri poena, tri skoka, dve asistencije i dve izgubljene lopte.

Stanaćev je trenutno drugi asistent lige sa prosekom 4.7 asistencija po utakmici. U vrhu lige je i sa prosekom 1.6 osvojenih lopti po meču.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here