Mađarska, 18. kolo: Šopron slavio u velikom derbiju, Tina Krajišnik MVP kola

Minule sedmice odigran je veliki derbi mađarskog prvenstva između Šoprona i Atomeromua trenera Željka Đokića. Bila je to zaostala utakmica 3. kola.

0
102

Šopron je slavio ubedljivo sa 79:56, uz značajan doprinos srpskih reprezentativki. Tina Krajišnik je bila MVP utakmice sa indeksom 27. Imala je dabl-dabl učinak za 25 minuta od 12 poena i 15 skokova, uz dve asistencije. Odmah iza nje sa indeksom 24 bila je Jelena Bruks koja je za 26 minua postigla 18 poena i imala tri skoka, jednu asistenciju i dve osvojene lopte.

U gostujućem timu Sara Krnjić je za 24 minuta imala učinak od četiri poena, sedam skokova, dve asistencije i po jedne osvojene i izgubljene lopte. Maja Škorić je provela na parketu 20 minuta i za to vreme upisala tri poena, dve asistencije i po jednu osvojenu i izgubljenu loptu.

Tri dana kasnije ove dve ekipe su imale obaveze u okviru 18. kola. Šopron je bio ubedljiv protiv ekipe ZTE NKK sa 104:48 i sa svih 15 pobeda suveren drži prvo mesto. Tina Krajišnik je još jednom bila MVP utakmice. Ovog puta je za 21 minut postigla 19 poena, uz sedam skokova, dve asistencije, pet osvojenih i jedne izgubljene lopte. Jelena Bruks je provela na parketu 19 minuta sa učinkom 10 poena, tri skoka, jedna asistencija, tri osvojene i dve izgubljene lopte i jedna blokada.

Atomeromu je ostvario 14. pobedu u 16 utakmica, ovog puta protiv ekipe Cegled sa 65:57. Sara Krnjić je postigla osam poena, uz pet skokova, dve asistencije, i po jedne osvojene i izgubljene lopte za 18 minuta. Maja Škorić je za 29 minuta imala učinak od četiri poena, dva skoka, tri asistencije, jedne osvojene i tri izgubljene lopte.

Još jedan vredan trijumf, šesti u prvenstvu, ostvario je tim Miloša Pavlovića. Vašaš je savladao ekipu Čate sa 88:83. Nadija Smailbegović je za 27 minuta imala učinak od sedam poena, dva skoka, jedne asistencije, jedne osvojene i dve izgubljene lopte i dve blokade.

Pobedu u ovom kolu, osmu, ostvario je MTK koji je bio bolji od Miškolca sa 92:84. Nevena Marković je u domaćem timu ostvarila dabl-dabl učinak sa 12 poena i 10 skokova za 30 minuta. Imala je i tri asistencije i dve izgubljene lopte.

Treću pobedu je ostvarila Ujbuda, i to protiv Pink Pečija sa 87:71. Latinka Dušanić je za 13 minuta postigla 10 poena, uz pet skokova, dve asistencije, dve osvojene i dve izgubljene lopte.

Peac Pečuj je poražen od Đera sa 69:54. Tijana Anđušić je za 14 minuta imala učinak od tri poena, jednog skoka, jedne asistencije, jedne blokade i dve izgubljene lopte. Milica Popović nije ulazila u igru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here