Intervju – Anela Polovina, košarkašica Mileševke

Dabl-dabl učinak u poslednjoj utakmici u kalendarskoj 2020. godini potvrdili su da je Anela Polovina jedna od glavnih uzdanica Mileševke u nastojanju da zauzme jedno od prva dva mesta u Drugoj ligi Srbije, a koja vode u viši rang.

0
325

Polovina je sa prosekom od skoro 12 poena, 10 skokova i dve asistencije, uz najbolju igračicu lige Natašu Bučevac, i Lidiju Vučković, najzaslužnija što je ekipa iz Prijepolja praznike dočekala na vrhu tabele.

Da li ste pre starta sezone očekivali da budete na vrhu i da imate učinak 10-3?
-Nismo očekivali ovakav plasman na početku takmičenja, pogotovo jer je bio zabranjen ulaz u sale zbog epidemiološke situacije. Znali smo da imamo kvalitet, i par iskusnih igračica koje godinama nose klub, ali da će svakako biti potreban i doprinos nas mlađih da bismo ostvarili cilj i plasman u Prvu ligu.

Praktično, pet ekipe konkuriše za dva mesta koja vode u Prvu ligu. Igrali ste protiv svih, ko je po Vama najnezgodniji rival?
-Borba će trajati do poslednjeg kola, u to sam sigurna. Izdvojila bih ekipu Topolčanke, koja je pokazala izuzetan kvalitet, borbu i želju u susretu naših ekipa. Uvek su tu i nezgodni Proleter, Vršac i Karaburma.

Imate prilično dobar skor protiv vodećih ekipa, ali i dva poraza od slabijih timova. Šta popraviti da se to ne ponavlja?
-Mesta za greške nema, na nama je da treniramo, popravljamo neke aspekte naše igre, vredno radimo i ostavimo srce na terenu, u Pirotu nam je nedostajalo malo sreće, a ona može biti važan faktor u krajnjem plasmanu.

Šta je ono što vidite kao vašu najveću prednost u odnosu na konkurente?
-Velika prednost našeg tima je svakako što imamo najbolju igračicu Druge lige. Ali najveća prednost je hemija u našoj ekipi, odlično sporazumevanje na terenu i međusobna podrška.

Imaš prosečan dabl-dabl učinak i jedna si od nosilaca tima. U kojoj meri si zadovoljna svojim dosadašnjim igrama?
-Zadovoljna sam svojom igrom. Naravno, uvek može bolje, prostor za napredak postoji, pre svega se trudim da učim iz sopstvenih grešaka, da ih ne ponavljam.

U kojim segmentima gledaš da popraviš svoje igre?
-Mučim se malo sa slobodnim bacanjima, radim na tome da popravim učinak sa linije penala, ali i trudim se da taj nedostatak nadoknadim borbom i skokom više.

Kad nisi vezana za obaveze u klubu, kako provodiš slobodno vreme?
-U slobodno vreme volim da izvedem psa u šetnju ili izađem napolje sa društvom. Ne dozvoljavam sebi da ostajem kod kuće, ležim u krevetu i surfujem internetom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here