Borba za opstanak i plej-of: Radnički dočekuju Dugu, Radivoj Korać ekipu Kraljeva

Dve zaostale utakmice 11. kola Prve lige Srbije igraju se danas.

0
745

Obe imaju izuzetan značaj, jedna za opstanak, druga za vrh tabele.

Od 15.30 sati u Kragujevcu igraju Radnički (2-10) i Duga (3-10). Ove dve ekipe, uz NŽKA i Spartak, trenutno su u poziciji koja im ne garantuje mirne snove. Duga je napravila veliki korak trijumfom nad NŽKA u 10. kolu. Obe ekipe su u prošlom kolu doživele poraz.

Od 17 sati u Beogradu Radivoj Korać (11-2) dočekuje Kraljevo (9-4). Korać je, uz Crvenu zvezdu, jedina ekipa sa samo dva poraza do sada, a ove dve ekipe kao i Art basket imaju po 11 pobeda. Beograđanke bi eventualnom pobedom u današnjem meču ne samo učvrstile svoj položaj na mestu koje vodi u plej-of, već bi napravile veliku razliku u odnosu na Kraljevčanke. Kraljevo ima svoju računicu, pobeda im donosi opstanak u trci za bar četvrto mesto, svaki novi poraz bi znatno otežao taj cilj. Obe ekipe su u dobrom ritmu, Korać je vezao četiri pobede, Kraljevo šest.

U okviru 11. kola u redovnom terminu su odigrane dve utakmice. Vrbas je na svom terenu savladao Art basket sa 64:61, a Crvena zvezda ekipu NŽKA u gostima sa 83:48. U četvrtak igraju Vojvodina 021 i Student, odnosno Spartak i Partizan 1953.

RADNIČKI – DUGA
LIVE STATS
LIVE STREAM
Sreda 23.12.2020. u 15.30
Hala SBB Jezero, Kragujevac
Dinulović D. (NI) Nedeljković I. (NI) Krečković M. (NI) Stanković Ž. (NI)

RADIVOJ KORAĆ – KRALJEVO
LIVE STATS
LIVE STREAM
Sreda 23.12.2020. u 17
Hala KC Radivoj Korać, Beograd
Reljic S. (BG) Savić D. (KO) Uskoković M. (VA) Knežević U. (ST)

TABELA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here