Kraljevo ubedljivo savladalo Crvenu zvezdu u derbiju 14. kola

Košarkašice Kraljeva savladale su Crvenu zvezdu rezultatom 77:60 (15:16, 17:11, 21:17, 24:16) u derbiju 14. kola prvenstva Srbije.

0
1413

Kraljevčanke su devetom pobedom iz 13 utakmica zadržale priključak u borbi za plej-of. Beograđanke su doživele drugi poraz u 13 utakmica ali su ostale na liderskoj poziciji.

Domaći tim je veći deo utakmice odigrao sa samo šest košarkašica, Anja Marinković nije bila u timu, a najmlađe su ušle u igru pred kraj kada je konačan ishod već bio izvestan.

Junak utakmice je bila Dragana Gobeljić koja je derbi završila sa indeksom korisnosti 46! Postigla je 35 poena, uz 15 skokova.

Prvih 20 minuta nisu doneli značajniju prednost na jednoj ili drugoj strani. Zvezda je u dva navrata početkom druge četvrtine imala po četiri poena, a poluvreme je Kraljevo rešilo u svoju korist sa pet poena viška – 32:27.

Kraljevo od finiša druge četvrtine više nije ispuštalo vođstvo. U trećoj je domaći tim održavao prednost između pet i devet poena. Četvrtinu je Gobeljić finiširala sa dve vezane trojke, a ukupno osam poena u nizu, pa su „Malene“ posle 30 minuta igre stekle devet poena prednosti – 53:44.

Kraljevo je početkom poslednje četvrtine rešilo da otkloni bilo kakvu dramu u finišu utakmice. Sjajan nalet od 15:0, a zajedno sa finišom treće, 18:0 presudio je gošćama. U 35. minutu na semaforu je pisao rezultat 68:44, pa su oba trenera u finišu šansu dala igračicama sa manjom minutažom.

Domaće košarkašice su bile dominantne u šutu. Utakmicu su završile sa 47 odsto preciznosti, od čega 50 odsto za dva poena. Na suprotnoj strani Zvezda je šutirala svega 26 odsto iz igre, a isti procenat je imala za dva i za tri poena.

Pored Gobeljić, u redovima Kraljeva istakle su se Aleksandra Račić sa 13 poena, Anamarija Stojičić sa 10 poena, koliko je postigla i Ivana Brajković, uz čak 16 skokova.

Marija Avlijaš je bila najefikasnija u timu Crvene zvezde sa 12 poena. Po 10 su postigle Milica Bojović (10 skokova) i Nadežda Nedeljkov.

Kraljevo u 15. kolu putuje u Vrbas, a Crvena zvezda kao gost igra večiti derbi sa Partizanom 1953.

STATISTIKA

TABELA

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here