Intervju – Slađana Radulović, košarkašica Topolčanke

Košarkašice Topolčanke iz Bačke Topole posle startnog poraza na gostovanju Proleteru 023, jednom od najozbiljnijih pretendenata za plasman u Prvu ligu, vezale su šest pobeda i uoči derbija sa Karaburmom zauzimaju mesto u vrhu lige.

Jedna od najzaslužnijih za dosadašnje rezultate je Slađana Radulović, plejmejker ekipe. Radulović se vratila košarci posle dve godine i u ovoj sezoni je među vodećim strelcima ekipe i lige sa prosekom 16.8 poena po utakmici, ujedno je i prvi asistent lige sa osam asistencija po utakmici.

Sa Slađanom smo razgovarali o aktuelnom trenutku u kome se nalazi Topolčanka.

Kako ocenjuješ trenutno stanje svoje ekipe na tabeli?
-S obzirom da je ostvaren rezultat 6:1 u dosadašnjem delu takmičenja, nezhvalno bi bilo da kažem da sam nezadovoljna.

Smatraš li da je Prva liga ostvariv cilj za Topolčanku ove sezone?
-Mi se svakako borimo da održimo vrh tabele. Neki cilj je da napravimo što bolji plasman, a kasnije je na upravi da li će ići dalje ili ne.

Šta vidiš kao najveću prednost svoje ekipe?
-Definitivno najveća prednost naše ekipe je saradnja između nas igračica i timski duh koji je nepokolebljiv.

U kojoj meri si zadovoljna svojim dosadašnjim igrama?
-S obzirom da nisam igrala dve godine, nisam stoprocentno zadovoljna svojom igrom, ali verujem da će vremenom to ići na bolje.

Gde je po kvalitetu trenutno Druga liga?
-Prijatno sam se iznenadila kvalitetom Druge lige. Dosta dobrih igračica je trenutno angažovano, tako da igram sa uživanjem.

Koga posebno ceniš od košarkašica iz drugih ekipa na svojoj poziciji?
-Ne bih da izdvajam ponaosob. Svaka ekipa ima dobrog plejmejkera, ali definitvno bih akcenat stavila i podržala mlade igračice koje igraju na ovoj poziciji.

Kakav je status ženske košarke u Bačkoj Topoli?
-Organizacija kluba je na visokom nivou, time sam jako zadovoljna. Samim tim i ljudi u gradu sa ponosom prate naše utakmice i uživaju u njima.