Lekcije kojima nas je 2020. godina naučila

Epidemiološka situacija iz dana u dan se pogoršava, pa je zdravstveni sistem naše zemlje pod velikim pritikom, pre svega usled gotovo popunjenih bolničkih kapaciteta i višemesečne, danonoćne borbe medicinskih radnika.

0
253

Pažljivo prateći situaciju u celoj zemlji, kompanija Meridian hitno je reagovala i ponovo posetila Infektivnu kliniku KCS.

Ovoga puta, donirani su bolnički ležajeve kako bi se maksimizovali kapaciteti ove ustanove i primio što je moguće veći broj pacijenata sa kritičnom kliničkom slikom.

Ova ustanova nalazi se u samom špicu udara talasa pandemije i dnevno izvrši više od 400 pregleda. Kapaciteti su puni i na odeljenjima u intenzivnoj nezi nalazi se više bolesnika nego što je predviđeno. Bio je to povod da Meridian hitno reaguje i pomogne ovoj ustanovi, ušavši tako u deseti uzastopni mesec kako neprekidno obilazi ustanove zdravstvene zaštite širom Srbije.

„Toliko nam pacijenata dolazi na dnevnom nivou da više ne znamo ni kada je dan, a kada noć. Odavno smo prešli na sistem pomoćnih ležajeva, i zato je donacija iz Meridiana dragocena. Ako se dobro sećam, ovo je treći put kako nam pomažete i stvarno vam od srca vam hvala“, reči su glavne medicinske sestre Milke Čehić, koja je još jednom apelovala na sve sugrađane da budu odgovorni prema sebi i drugima, jer će tako najbolje pomoći lekarima i medicinskim sestrama.

Donacija Infektivnoj klinici samo je nastavak velike Meridianbet humane priče, u okviru koje su zaposleni u ovoj kompaniji obišli više od 60 gradova i opština Srbije uputivši višemilionske pakete donacija u novcu, medicinskoj opremi i drugim potrepštinama.

Malo je toga po čemu ćemo ovu godinu sačuvati u lepom sećanju, ali će zasigurno biti jedna od presudnih kada je u pitanju redefinisanje suštine solidarnosti u domaćoj poslovnoj zajednici.

Meridian nastavlja borbu za što bržu pobedu nad pandemijom i biće uvek uz lekare i medicinske sestre, heroje 2020. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here