Pomoć KSS-a za košarkašice ŽKK Trepča koji je posle 10 godina obnovio rad

Posle 10 godina ponovo je počeo sa radom Ženski košarkaški klub "Trepča" iz Kosovske Mitrovice.

0
452

Grad je napokon posle 20 godina dočekao novu sportsku halu i za samo godinu dana broj klubova se drastično povećao. Samim tim i ŽKK „Trepča“ je oživeo i već vredno treniraju pod budnim okom trenera Saše Trpkovića i Lucije Stanišić.

Kako je obećano tako je i učinjeno, pošto je stigla pomoć iz Košarkaškog saveza Srbije. Iz „ŽKK Trepča“ izražavaju žaljenje što je prvobitni dogovor da će grad i klub posetiti potpredsednik KSS za žensku košarku Ana Joković i sa svojim saradnicima organizovati kontrolno-edukativni trenig za košarkašice sa prostora AP KiM nažalost je propao zbog kovid pandemije i odložen je za neke bolje dane.

Košarkašku opremu u vidu košarkaških lopti, dresova i šorceva i majica klubu je uručio ispred KSS-a generalni sekretar Košarkaškog saveza Kosova i Metohije Bojan Jakšić.

-Zahvalio bih se Ani Joković na održanoj reči jer je upravo ona bila inicijator da se ŽKK „Trepča“ ponovo vrati meću žive. ŽKK „Trepča“ je klub koji ima tradiciju i siguran sam da će uspesi kluba brzo doći. Na treninzima je sve veći broj devojčica koje žele da se bave košarkom jer je Srbija zemlja košarke a Kosovo je srce Srbije. Zato će i dresovi sa nazivom SRBIJA koje će od sledeće godine ponosno nositi ove košarkašice biti veliki motiv za njih a i za sve nas koji smo uz njih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here