Intervju – Kristina Ostojić, košarkašica Karaburme

Karaburma ove sezone ostvaruje odlične rezultate na terenu i trenutno se nalazi u samom vrhu tabele Druge ženske lige.

0
656

Košarkašica koja se ove sezone posebno ističe dobrom igrom i koja je na gotovo svakoj utakmici ostvarila dabl-dabl učinak, Kristina Ostojić, svojim bogatim iskustvom bitno doprinosi odličnim rezultatima beogradske ekipe.

Kristina je pre dolaska u Karaburmu igrala na Kipru i u Italiji, da bi 2017. godine odlučila da, zbog porodičnih razloga, napravi pauzu u karijeri.

Pred početak ove sezone vratila se u Srbiju i odlučila da zaigra u Drugoj ženskoj ligi, upravo za ekipu Karaburme.

Iako je mlada ekipa, Karaburma ove sezone važi za jednog od pretendenata za ulazak u Prvu ligu. Šta je recept za dobre rezultate koje postižete?

Bez pritiska smo ušli u sezonu, mi stariji prenosimo iskustva na mladje igrače, ali generalno smo napravili odličnu hemiju u timu i mislim da je to ključ svega.

Koliko je teško biti uzor mlađim igračicama sa kojima deliš svlačionicu?

Postavila sam se prijateljski prema svima i generalno vlada opustena atmosfera u svlačionici, ne pravimo razliku u godinama pa samim tim i ne stvaramo neku preveliku dozu autoriteta, trudimo se da svi budemo jednaki i drugarski nastrojeni jedni prema drugima.

Kako uspevaš da uskladiš porodični život i košarkašku karijeru, s obzirom da imaš dvoje male dece?

Trudim se da sto vise vremena provodim sa decom. Za vreme treninga suprug preuzima odgovornost, kada je u Srbiji. Definitivno posebnu zahvalnost dugujem svojoj mami, ona je moja najveca podrska tokom cele karijere, uvek nadje nacin da mi olaksa i pomogne u svakom trenutku.

U gotovo svakoj utakmici ove sezone si imala dabl-dabl učinak. Da li si lično zadovoljna svojom igrom u dosadašnjem toku prvenstva?

Timski sam igrač i nikada mi statistika nije predstavljala ključni faktor. Sve te brojke koje stoje na papiru padaju u vodu ako ekipa izgubi. Što se tiče igre uvek može bolje.

Šta vidiš kao najveću prednost svoje ekipe?

Spoj mlađih i starijih igračica. Prve donose energiju timu a druge iskustvo, tu se pravi balans koji je potreban za dobru igru.

Smatraš li da je Prva liga ostvariv cilj za Karaburmu ove sezone?

Sa ovakvim sastavom do kraja sezone da.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here