Očekivanja u taboru Srbije pred duel sa Turskom (subota 16)

Košarkaška reprezentacija Srbije, posle trijumfa nad Litvanijom 82:71, u subotu od 16 časova odigraće drugu utakmicu drugog „prozora“ kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. u „balonu“ u Istanbulu protiv domaćina Turske.

0
304

– To će biti mnogo teža i komplikovanija utakmica nego protiv Litvanije, koja je bila teška sama po sebi. Ipak se igra u Turskoj, bez obzira što neće biti publike. Mi smo Tursku jedva savladale u Beogradu. Očekujem da moje košarkašice još jednom pokažu dobro poznati karakter. Mi smo tim koji je navikao na nezgodne, teške utakmice i moramo da odigramo mnogo bolje nego protiv Litvanije da bismo pobedile. S obzirom na to da Albanija nije tu, Turska se sprema samo za utakmicu protiv nas. Stvarno žele da nam vrate za taj poraz u Beogradu i to i najavljuju. Odlučiće veća želja na toj utakmici, definitivno… Dobro se znamo. mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo da pobedimo – rekla je selektorka Marina Maljković.

Duel u dvorani „Ahmet Džomert“ u Istanbulu direktno će prenositi RTS na Prvom programu od 16.00 časova.

– Definitivno će biti mnogo teže nego protiv Litvanije, nećemo imati taj luksuz da dozvoljavamo sebi neke greške. Turkinje su mnogo agresivnije, one će daleko bolje reagovati kada mi postavimo agresivnu igru. Prostor za greške i opuštanje koji smo imali protiv Litvanije, u subotu nećemo imati… Ulog je ogroman, a to je direktan plasman na Evropsko prvenstvo i zato ćemo sve morati da budemo sto posto spremne i skoncentrisane – zaključuje Sonja Vasić.

Srbija vodi u grupi E sa skorom 3-0, posle trijumfa protiv Turske u Beogradu 59:56, Albanije u Draču 139:34 i Litvanije u Istanbulu 82:71. Do kraja kvalifikacije, početkom februara Srbija treba da igra protiv Albanije i Litvanije. Plasman na Evropsko prvenstvo ostvariće pobednici grupa, kao i pet najboljih drugoplasiranih timova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here