Izjave posle pobede nad Litvanijom

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas Litvaniju sa 82:71, u trećem kolu Grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

0
259

Srbija je tako napravila veliki korak ka plasmanu na kontinentalni šampionat, pošto ima sve tri pobede.

Poslušajte izjave selektorke Marine Maljković i košarkašica Sonje Vasić, Aleksandre Crvendakić i Ivon Anderson posle pobede.

Marina Maljković, selektor Srbije:

– Sigurno je malo neprijatno i čudno igrati ove utakmice kad ekipa nije spremna. Videli ste i sami ono što sam vam rekla u pripremi utakmice, da su igračice i jednog i drugog tima nedovoljno spremne, lige se ne igraju, tako da svakako ta košarka nije nešto lepa za oko… Igrali smo loše tih uvodnih pet minuta, ali smo uspeli brzo da uradimo ono što smo se dogovorili. Dosta smo grešili, najviše iz razloga koji sam vam navela, jer igračice nisu spremne onako kako reprezentacija Srbije ume da bude spremna. Ipak, na našu sreću, imali smo više pozitivnih trenutaka i trudili smo se da izdržimo sa trčanjem i u ovoj novoj situaciji iznesemo sve do kraja. Ponavljam, dosta smo grešili, ali smo, gledajući celu utakmicu, sproveli ono što smo se dogovorili.

Sonja Vasić:

– Mislim da se vidi da nismo uigrane i da nismo imale mnogo vremena da radimo. Onako je na neki bljesak i na trenutke delovalo kao da smo to mi. onda su se opet dešavali padovi u igri. U svakom slučaju zadovoljne smo pobedom, ali realno nije to to. Mislim da bi sa nekim našim uobičajenim ritmom ovo bila ubedljivija utakmica. Ali, s obzirom na celu situaciju, mislim da je najbitnije da smo pobedili. Realno, nemamo ni mnogo vremena da analiziramo ovo, već moramo odmah da se okrećemo utakmici protiv Turske u subotu.

Aleksandra Crvendakić:

– Teška utakmica za nas, imali smo problem u skoku. Mislim da smo to tokom utakmice popravili, jer smo našom borbenošću nadoknadile te nedostatke. Smatram da možemo mnogo bolje da igramo i da pokažemo bolju igru protiv ekipe Turske. S obzirom da nismo imale mnogo treninga, smatram da smo opet dobro odigrale i naravno da je tu još veliki prostor za napredak.

Ivon Anderson:

– Dobro smo se borile. Imale smo plan utakmice. U situaciji gde smo imale samo nekoliko treninga, pa i da nismo u mogućnosti da igramo zbog situacije sa virusom Kovid-19, uradile smo ono što smo htele. Samo je potrebno da nastavimo da napredujemo i da se upoznajemo. Trebalo bi da iz ovog meča uzmemo one dobre stvari i primenimo ih na utakmici protiv Turske.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here