Intervju – Nataša Filipović, kapiten Sloge

ŽKK Sloga iz Požege igra debitantsku sezonu u Drugoj ženskoj ligi Srbije.

0
1304

Sloga je u pet utakmica ostvarila tri pobede, a najveće zasluge svakako pripadaju kapitenu Nataši Filipović.

Filipović se posebno istakla u petom kolu kada je u pobedi nad Ljubovijom ostvarila neverovatan učinak za indeks korisnosti 65!

Kako ocenjuješ start svoje ekipe u takmičenju?

-S obzirom da smo novajlije u ligi, smatram da smo skroz korektno startovali u takmičenju. Trudimo se da iz utakmice u utakmicu podižemo kvalitet igre i mislim da smo na dobrom putu.

Sa kojim ciljevima idete u nastavak sezone?

-Pred početak takmičenja trener i uprava kluba smatrali su da je dovoljno da ove sezone obezbedimo opstanak, međutim posle prve odigrane utakmice bilo je jasno da želimo mnogo više od toga. Daćemo sve od sebe da budemo u gornjem delu tabele.

Šta vidiš kao najveću prednost svoje ekipe?

-Definitivno hemija u ekipi, kako na terenu, tako i van njega. Trudimo se da dobru energiju iz svlačionice prenesemo na teren i to nam za sada uspeva. Držimo se uvek zajedno, što smatram da je jako bitno. I sve dok slušaju kevu Nataliju i tetku Natašu, sve će biti kako treba haha. 😁

U kojoj meri si zadovoljna svojim dosadašnjim igrama?

-Smatram da uvek može bolje. Recimo da sam zadovoljna, ali će mi biti draže ako u nastavku ne budem morala provoditi svih 40 minuta na parketu. Nadam se da će mlađe saigračice Pavlović, Sokolović, Bogdanović, Nikitović i ostale da nastave da igraju dobro, a ja sa klupe ponosno da posmatram. ☺️

Gde je po kvalitetu trenutno Druga liga?

-Mislim da je ove sezone poprilično kvalitetna. Svaka ekipa ima po nekoliko iskusnih igračica i tu su naravno mlađe saigračice koje uspevaju da ih isprate. Spoj iskustva i mladosti daje uvek rezultate. Zanimljivo će biti, liga je takva da svako svakoga može da pobedi.

Kakav je status ženske košarke u Požegi?

-Mogao bi status ženske košarke u našem gradu svakako biti na zavidnijem nivou. Trudimo se već nekoliko godina unazad da je vratimo na mesto koje joj pripada, polako u tome uspevamo i nadamo se da će naš grad to prepoznati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here