Intervju – Maša Janković, košarkašica Crvene zvezde

Pobedom nad Partizanom 1953 ekipa Crvene zvezde je zaokružila sjajan start sezone sa maksimalnim učinkom u prva četiri kola.

Maša Janković, Foto: SDCZ/Mladen Brekić

Mladi tim Zvezde je pri tom bio prilično ubedljiv, sa dvocifrenom razlikom u svakoj utakmici.

Velike zasluge za takav start crveno-belih svakako ima Maša Janković, trenutno prvi strelac ekipe sa prosekom 16.7 poena po utakmici i drugi skakač ekipe sa šest uhvaćenih lopti u proseku.

Sa Mašom smo razgovarali o dosadašnjem toku sezone.

Da li ste se nadali ovakvom startu i maksimalnog učinku posle četiri kola?
-Ušli smo u sezonu posle duge pauze, željni igre, terena i druženja. Iskreno sam se nadala da ćemo ovako dobro početi sezonu i da ćemo to održati do kraja sezone.

Sa kakvim ciljevima idete u nastavak sezone?
-Jedan od ciljeva nam je da do kraja sezone napredujemo kao tim i kao induvidue. Ove godine smo još više podmladili ekipu i jedna smo od najmlađih ekipa u ligi. Nadam se da ćemo našom energijom i zalaganjem da napadnemo bar jednu titulu ove sezone. Mislim da to možemo.

Osećate li možda veći pritisak i očekivanja zbog dobrih rezultata?
-Uvek postoji bar mali pritisak kada igrate za klub kao što je Crvena zvezda. Ovakav start sezone nas samo još više motiviše da što bolje igramo i ostvarimo odlične rezultate.

Kako ocenjuješ kvalitet i jačinu lige posle četiri kola?
-Ove godine liga je jača nego prethodne. Ima puno dobrih i uigranih ekipa. Dosta ekipa je izjednačeno i biće ovo jedna zanimljiva sezona.

Iako mlada, jedna si od vodećih igračica tima. Kako se nosiš sa tim?
-Smatram da ni ja niti bilo ko ne bi uspeo da iznese nešto sam jer je ovo timski sport. Zahvalna sam na tolikom pruženom poverenju i trudim se da to i opravdam. Imam ogromnu podršku od strane saigračica, trenera i mojih najbližih i zaista se trudim da kada izađem na teren dam sve od sebe i učinim ih ponosnim, kao sto oni čine mene.

Koje si individualne ciljeve postavila ispred sebe u ovoj sezoni?
-U ovu sezonu ušla sam kao i u svaku prethodnu sa ciljem da napredujem u svim segmentima igre. Prvenstveno da povećam individualne igračke kvalitete, naročito šut i dribling. Nadam se da ću pomoći mom timu da ove godine budemo prvaci države.