Španija, 4. kolo: Vasić, Milić i Ivanović dvocifrene u pobedama svojih timova

Posle četvrtog kola u vrhu španske LFB lige izdvojile su se sa stopostotnim učinkom Đirona i Avenida, ekipe za koje nastupaju srpske reprezentativke Sonja Vasić i Nikolina Milić.

0
89

Avenida je bila ubedljiva protiv Araskija sa 86:49, a Nikolina Milić je bila MVP utakmice. Za 22 minuta centar srpske reprezentacije je postigla 15 poena, uz sedam skokova, tri osvojene lopte i dve izgubljene.

Đirona je na teškom gostovanju Gran Kanariji slavila sa 74:72. Sonja Vasić je u pobedi učestvovala sa 14 poena, tri skoka, četiri asistencije i po jednom osvojenom i izgubljenom loptom za 31 minut.

U srpskom obračunu Milica Ivanović je bila uspešnija od Aleksandre Stanaćev. Gernika je slavila protiv Ensina sa 84:62. Ivanović je za 21 minut postigla 11 poena, uz tri skoka, jedne asistencije, jedne osvojene i dve izgubljene lopte. Aleksandra Stanaćev je za 34 minuta postigla sedam poena i dodala četiri skoka, šest asistencija, dve osvojene i jednu izgubljenu loptu.

Kampus Promete je poražen od ekipe IDK sa 62:55. U poraženom timu Adrijana Knežević je igrala 15 minuta i imala učinak od dva poena i jedne izgubljene lopte.

Klarinos je doživeo prvi poraz u sezoni, i to od Valensije rezultatom 70:66. Jovana Nogić je igrala 18 minuta sa učinkom šest poena, tri skoka, jedna osvojena i tri izgubljene lopte.

Aleksandra Stanaćev je trenutno na deobi prvog mesta najboljih asistenata lige sa prosekom 4.3 dodavanja po utakmici. U vrhu je i Vasić sa prosekom 3.3 asistencije po utakmici.

U top 10 lige po broju osvojenih lopti nalaze se Milić i Ivanović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here