Mađarska, 2. kolo: Dvocifrene Krajišnik, Bruks, Krnjić, Škorić, Dušanić i Anđušić

Kompletno 2. kolo mađarske lige odigrano je u sredu.

0
148

Očekivano, na vrhu su se izdvojile ekipe Šoprona, Seksarda i Miškolca.

Šopron je slavio protiv Đera sa 83:50. Tina Krajišnik je bila najefikasnija u pobedničkom timu. Za 22 minuta je postigla 16 poena (sedam skokova, jedna osvojena lopta, jedna izgubljena lopta). Jelena Bruks je za 27 minuta postigla 12 poena, uz osam skokova, četiri asistencije i tri izgubljene lopte.

Ekipa iz Seksarda, trenera Željka Đokića, je kao gost savladala Vašaš Miloša Pavlovića sa 90:63. Sara Krnjić je kod gošći imala učinak od 13 poena, sedam skokova, dve asistencije, jedne osvojene i jedne izgubljene lopte za 20 minuta. Maja Škorić je za 24 minuta postigla 12 poena, uz pet skokova, dve asistencije, jedne osvojene lopte i tri izgubljene. Kod domaćina Nadija Smailbegović je provela na parketu 17 minuta sa učinkom od dva poena, jedne osvojene i dve izgubljene lopte.

Ujbuda je bila ubedljiva protiv ZTE sa 198:47. Latinka Dušanić je bila među najzapaženijim košarkašicama pobedničkog tima. Postigla je 20 poena, uz sedam skokova, jedne asistencije, jedne osvojene i jedne izgubljene lopte za 19 minuta.

U derbiju Pečuja pobedu je odneo PEAC. Ekipa PINKK je savladana sa 69:60. Tijana Anđušić je doprinela pobedi sa 10 poena, šest skokova, jednom asistencijom, jednom osvojenom loptom i dve blokade, a imala je i dve izgubljene lopte za 18 minuta.

Nevena Marković nije nastupila u meču u kome je njen TFSE poražen od ekipe Čata sa 72:69.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here