Fondacija 1% i u okviru nje Fond Sonja i Miloš Vasić pokrenuli projekat podrške Teodori Stojilković

Bujanovčanki Teodori Stojilković potrebna je pomoć i podrška da bi nastavila studiranje na jednom od najpriznatijih fakulteta u oblasti političkih nauka i međunarodnih odnosa u Evropi.

0
406

Naime, nakon proglašenja za đaka generacije Srednje škole Sveti Sava u Bujanovcu ona je primljena na prestižni Univerzitet „Sciences Po“ u Francuskoj.

Dobila je stipendiju „Emile Boutmy“, ali joj je potrebna dodatna pomoć.

„Pomozi osamnaestogodišnjoj Teodori da studira u Francuskoj!

U okviru našeg fonda Sonja i Miloš Vasić, Fondacije 1% pokrećemo projekat podrške Teodori Stojilković.

Verujući u Teodorinu predanost i odlučnost, želimo da pomognemo Teodori da ostvari svoje snove i da joj omogućimo studiranje na jednom od najboljih fakulteta diplomatije na svetu „Sciences Po“ u Francuskoj, na koji je nedavno primljena, među retkima iz celog sveta.

Univerzitet „Sciences Po“ rangiran je kao drugi u svetu u oblasti političkih nauka i međunarodnih odnosa, a Teodora je primljena na smer „Transantlantski odnosi između Evrope i Severne Amerike“. Ona će studirati na kampusu u gradu Rems, sa vršnjacima iz celog sveta. Studije traju tri godine, s tim što se u poslednjoj godini odvijaju na koledžima poput Harvarda, Oksforda, Jejla, Prinstona.

Sam upis na ovaj Univerzitet je ogroman uspeh, a pored toga, Teodora je dobila i stipendiju „Emile Boutmy“ u iznosu od 10.700€, što je najveća stipendija ovog Univerziteta, koja se jako retko dodeljuje. Ova stipendija u potpunosti pokriva troškove školarine za prvu godinu studija.

Međutim, kako bi ostvarila svoje snove, Teodori je neophodna novčana pomoć koja bi pokrila osnovne troškove života u Francuskoj (smeštaj u studentskom domu i ishrana). Zbog teške porodične situacije (Teodora živi sa nezaposlenom samohranom majkom), ispunjenje njenih snova bilo je dovedeno u pitanje. Imajući u vidu njen ogroman trud i rad, kao i predanost poboljšanju međunarodnih odnosa i veliku odlučnost u ostvarenju svojih snova, Miloš i ja smo odlučili da pomognemo Teodori u okviru svog Fonda i donacijom u iznosu od 1.000€ pokriveni su troškovi vize, avionske karte za odlazak na studije, kao i rate za studentski dom za prva dva meseca boravka (septembar i oktobar).

Nažalost to nije dovoljno za sve troškove. Sada, svi zajedno imamo priliku da se uključimo, pružimo svoj doprinos i pomognemo Teodori da uspešno nastavi studije. Naše malo Teodori može značiti mnogo!

Podržite Teodoru svojom donacijom“, poručila je Sonja Vasić.

Teodora je đak generacije, ima Vukovu diplomu, a tokom školovanja istakla se i na takmičenjima iz istorije, srpskog jezika, zdravstvene nege. Bila je i sjajna sportistkinja, trenirala je košarku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here