Radivoj Korać savladao 021 u derbiju 1.kola

0
873

Uvodni minuti nagovestili su ono što smo gledali u prvih 20 minuta. Mlada ekipa Koraća velikom energijom parirala je iskustvu tima iz Novog Sada.

Domaćin je dobio prvu četvrtinu sa 17:14, a gošće su početkom druge serijom od sedam vezanih poena preokrenule rezultat u svoju korist. Gošće su imale raspoložene Adamović i Mišeljić, međutim nisu uspele da se rezultatski odlepe. Nina Vukosavljević i Marija Stojiljković održavale su svoj tim pa je posle 20 minuta rezultat glasio 32:27 u korist novosadske ekipe.

Kada jedan tim za deset minuta primi 38 poena, onda je jasno da teško može do pobede. Korać je odigrao nestvarnu treću četvrtinu koju je dobio sa 38:19. Gošće su “upisale” čak deset izgubljenih lopti, pre svega izazvanih sjajnom odbranom domaćeg tima. Na drugoj strani serijom trojki i poena iz druge šanse Koraćeve naslednice su uvećavale razliku iz minuta u minut.
U poslednjih deset minuta Korać je ušao sa 14 poena viška, da bi posle porna Vukosavljević imao i 16 razlike -67:51. Vukosavljević je u 37. minuti trojkom, posle trojke Adamović na drugoj strani, stavila tačku na utakmicu.

Nina Vukosavljević je predvodila pobednički tim sa 20 poena. Plej Koraća je upisala po šest asistencija i osvojenih lopti, uz dva skoka. Sabrina Haines je postigla 15 poena (7 skokova, 4 asistencije, 2 osvojene lopte). Marija Stojiljković je na svoj konto stavila 14 poena, 8 skokova, 3 asistencije, dok je Nevena Rosić učestvovala u pobedi sa 12 poena.

U timu Aleksandra Jovanovića po običaju je Jovana Adamović bila najefikasnija, ovog puta sa 24 poena (11 skokova, 3 asistencije, 3 osvojene lopte). Milina Mišeljić je zabeležila 15 poena, 8 skokova,4 asistencije. Lara Radulović je na 10 porna dodala i pet asistencija.

Tim Zorana Akanovića u sredu putuje u Vrbas, a 021 istog dana gostuje protiv Kraljeva.

STASTISTIKA

TABELA

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here