Vuk Stepanović, trener Duge: Opstanak je cilj, a težnja najviša

Košarkašice šabačke "Duge" debituju u subotu u Prvoj ženskoj ligi Srbije.

0
580
Foto: Glas Podrinja

Iako su, kako ističu, klub sa ubedljivo najmanjim budžetom i ekipa sa najmlađim timom, veruju da imaju kvalitet koji će doneti opstanak u ovom rangu.

Raspored je izuzetno težak u prva tri kola, ali nada je u potpunoj rasterećenosti protiv favorita, istaknuto je na konferenciji za medije.

-Bio bih lično prezadovoljan opstankom, ali to je zabranjena reč među košarkašicama. Moramo težiti najvišem i uvek kažem da cilj mora da bude najbolje moguće mesto, ako ne prvo, onda drugo, ako ne drugo, onda treće i tako redom. Nije tu pitanje realnosti cilja, već pristupa treningu, utakmicama, svim obavezama. Kraljevo je rival uz prvom kolu, najbolji tim lige, favorit za titulu i jasno je da su veliki favoriti i u Šapcu. Posle nam slede Crvena zvezda i Partizan, pružićemo borbu, imperativa rezultata nema, ali ima obaveza da se iskoristi svaka šansa – istakao je trener Vuk Stepanović.

Iskustvo je „Duga“ dobila povratkom u šabački košarku Olge Stepanović. Nastupala je već u eliti, noseći dres više klubova, a donosi i internacionalno iskustvo.

-Vratila sam se da pomognem i ovo je veliki izazov za mene. Iz iskustva znam da je put do uspeha da se ispoštuje sve dogovoreno u svlačionici, da se taktičke ideje sprovedu u delo, da bude dobra komunikacija na relaciji trener – igrač i onda se ostvaruje najviše moguće u tom trenutku. Verujem u devojke i mislim da ćemo imati dobru sezonu – smatra Olga Stepanović.

Mladost može biti adut i prepreka u sezoni.

-Nedostaje nam iskustva, ali verujem u našu mladost. Imamo osličnu atmosferu, kompaktnu ekipu, bodrimo jedna drugu i to je naša snaga. Jesmo najmlađi, ali to je razlog da se još više borimo, da se nametnemo i pokažemo da naš potencijal i kvalitet vrede najvišeg ranga – dodala je Dunja Prodanović.

Prvi meč „dugice“ igraju u subotu, kada im gostuje ekipa Kraljeva, od 20:45 u sali „Protić“. Prisustvo publike nije dozvoljeno.

Glas Podrinja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here