Crvena zvezda pobednik Memorijalnog turnira Demšar u Novom Sadu

Pionirska selekcija KKŽ Crvena zvezda (devojčice rođene 2006. godine) osvojila je 28. Memorijalni Kup Demšar u Novom Sadu, posvećen legendi KK Crvena zvezda Ladislavu Demšaru.

0
777

Ladislav Demšar je nastupao za Crvenu zvezdu 12 sezona (1948-1960), osvojio je sedam šampionskih titula, član je prve generacije klupskih legendi sa Malog Kalemegdana koje su stvarale košarku. Kao trener je krojio istoriju ženske košarke, bio je i selektor ženske reprezentacije Jugoslavije sa kojom je osvojio bronzu na EP 1970.

Legendarni igrač i trener preminuo je 15. maja 1992. godine u rodnom Novom Sadu.

Memorijalni turnir u čast prvog košarkaša koji je prvi izvodio horog u Jugoslaviji se tradicionalno održao u novosadskoj hali „SPENS“.

Generacija devojčica koju predvodi trener Ruža Karić je u polufinalu savladala vršnjakinje iz ekipe ŽKK 021, a u finalu KŽK Partizan 1953 rezultatom 62:45.

Individualna priznanja za MVP i najboljeg strelca memorijala pripala su članicama KKŽ Crvena zvezda, Anđeli Danić i Vanji Drakul.

Za Crvenu zvezdu u Novom Sadu nastupale su Anđela Danić, Vanja Drakul (kapiten), Minja Krsmanović, Jana Zečević, Milica Karaica, Kristina Rađenović, Mina Đurđević, Anica Kovačević, Dunja Stojanović, Tara Dacić i Milica Tešić, trener Ruža Karić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here