Ženski košarkaški klub Hisar spreman za narednu sezonu

Žkk Hisar je relativno mlad klub iz Leskovca koji postoji tek godinu, tj. ženski sektor, jer Kk Hisar postoji vec 10-ak godina ali od prošle godine su počeli da rade i sa devojčicama

0
1200

Trener ŽKK Hisara je svoju trenersku karijeru počeo 2017. godine u tada Actavis academy sa devojčicama. To je klub koji danas više ne postoji. Sa svojom selekcijom, od tada 10-ak devojčica, trener je prešao prošle godine u Kk Hisar, i tada su napravili i ženski sektor Žkk Hisar.

„Inače, moje ime je Ivan Kostić, ja sam trener u Ženskom Košarkaškom Klubu Hisar. Završio sam fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nišu i stekao pravo na plavu trenersku licencu. Do prošle sezone sam bio i aktivan košarkaš. Košarku sam počeo da treniram u Zdravlju iz Leskovca, gde sam u pionirskom uzrastu bio prvak Srbije i vice prvak SCG u generaciji 1987. E sad da se vratimo na trenutno stanje u Žkk Hisar i ambicije kluba.

Prošle godine smo se takmičili u 1. ŽRL jug 2, sa timom koji su činili jedna juniorka i sve ostale kadetkinje, jer u seniorskoj košarci nije dozvoljeno da se takmiče i pionirke. Imali smo i pionirsku selekciju koja je bila prva u južnom regionu a posle smo igrali kvalitetnu ligu sa istočnim regionom za zavrsni turnir u uzrastu pionirki, i tu bili treće mesto. Ove godine opet ćemo da se takmičimo u 1.ŽRL jug 2, a igraćemo i kvalifikacioni turnir za jedinstvenu kadetsku ligu Srbije gde nam sledećeg vikenda dolaze kadetkinje iz Vranja i gde smo domaćini. Ako pobedimo u toj utakmici, 26.09. igramo u Prokuplju finale protiv UŽKK Student iz Niša.

Takmičićemo se i u regionalnoj pionirskoj ligi, sa ambicijama da odemo na završni turnir pionirske lige.

I na kraju, imamo prijavljen i mini basket, za devojčice uzrasta 2010 i mladje.

Trenutno klub broji oko 50-ak devojčica, sa ambicijama da konstantno rastemo, i da sledeće godine prijavimo jedine dve selekcije koje nam nedostaju trenutno.“ rekao je za naš sajt trener Ivan Kostić.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here