Marina Davinić nastavlja karijeru u Radivoju Koraću

Marina Davinić (2002, 173) nastavlja svoju košarkašku karijeru u Koraću.

0
284

Prve košarkaške korake započela je u Tamišu iz Pančeva a nakon toga u Koraću kroz kadetsku i juniorsku selekciju kluba svojim radom izborila se da kao juniorka bude priključena prvom timu prethodne sezone.

Pored nastupa za juniorski i seniorski sastav Koraća prethodne godine Davinić je izuzetno uspešno kroz dvojnu registraciju nosila i seniorski dres Radničkog iz Beograda i sticala iskustvo kroz mečeve Druge lige Srbije.

Danas sa svega 18 godina Marina je ravnopravan član prvog tima Radivoja Koraća.

Davinić je prošla kroz mlađe reprezentativne selekcije do juniorskog uzrasta, a u sezoni ispred nas ima veliku želju da se svojim radom i pokazanim na terenu u dresu Koraća izbori i za poziv u mladu U20 reprezentativnu selekciju.

„Marina je jedan od primera kako treba da izgleda razvoj jedne košarkašice u Srbiji. Sa jedne strane veliki rad, odricanje i požrtvovanje a sa druge strane strpljenje i sistemski napredak iz sezone u sezonu. Nije tajna da je u Srbiji najteže opstati i ostati igračica u juniorskim danima a pogotovu napredovati u tim sezonama kada kao veoma mlade košarkašice moraju da budu deo seniorskih timova. Najviše „trpe“ minuti juniorki u timovima koji poput nas imaju visoke ambicije iz sezone u sezonu. Kada sam rekao primer mislio sam upravo na to da je svojim stavom i ponašanjem pokazala kako strpljivim, malim ali sigurnim koracima postoji put za razvoj u Srbiji. Od Marine u sezoni ispred nas očekujemo da ima svoju ulogu i mesto u timu a da u narednim godinama postane jedan od vaznijih igrača našeg tima“, rekao je direktor kluba Petar Bulatović.

Davinić je pred novu sezonu poručila:

„Pre svega bih izrazila zadovoljstvo i zahvalnost celoj upravi kluba na ukazanom poverenju za predstojeću sezonu. Nadam se da ću posle 4 uspešne godine provedene u klubu umeti da odgovorim zahtevima u seniorskoj konkurenciji. Samo ime kluba i grb koji nosimo obavezuju da kao jedan veliki tim stremimo ka najvišim ciljevima. Takođe bih naglasila da se bazične pripreme odvijaju u najboljem redu. Atmosfera je sjajna, kao mladi tim svesni smo da moramo raditi više i bolje od ostalih i da je tu ključ uspeha. Uverena sam da ako nastavimo sa ovako predanim radom, možemo da pariramo svim ekipama u ligi.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here