Odlične mini pripreme kadetske reprezentacije Srbije

Pripreme kadetske reprezentacije Srbije, koja od 17. avgusta boravi u hotelu „Siti kod“ i kvalitetno trenira u zemunskoj dvorani „Vizura“, ušle su u završnu fazu.

0
309

Kako ističe selektor Biljana Stanković, cilj ovih priprema je da se provere tehničko-taktičke sposobnosti mladih košarkašica, kao i da se postave neki osnovni principi rada.

– Jako mi je bitno da me devojke upoznaju kao selektora i prihvate moj princip rada, što je već donekle bilo usvojeno na prvom okupljanju, pa nam je sada rad bio dosta lakši… – priča Stankovićeva. – Svi utisci su vrlo pozitivni… Ovo je drugo okupljanje ove selekcije. Kada je reč o junskim pripremama, svaka devojka koja je bila pozvana dala je tada trenutni maksimum i pokazala trenutnu formu, s obzirom na to da su te pripreme bile jako specifične i bazirane prema najnespremnijoj igračici, jer pre toga dva meseca niko nije trenirao zbog karantina. Ove pripreme su već potpuno druga priča, mogu slobodno da garantujem da su kvalitetno odrađene kondiciono, tehnički i taktički. Sve devojke su sada fizički spremne, mogu da se priključe svojim timovima, neometano uđu u nastavak priprema sa klubovima za sezonu i budu možda i najbolje. Radili smo stvarno dosta na tehnici, što je izuzetno bitno u ovom uzrastu. Uslovi su sjajni, preduzete su sve mere da u trenutnoj situaciji igračice budu bezbedne i mogu da razmišljaju samo o košarci…

Kandidatkinje za kadetsku selekciju imaće dovoljno vremena da se dobro upoznaju i nametnu stručnom štabu.

– U svom ovom zlu koje je napravio Korona virus, ispalo je dobro što nam je Košarkaški savez Srbije izašao u susret, pa smo možda i jedina selekcija sa dva okupljanja do sada. Planirana su još dva desetodnevna okupljanja ove reprezentacije u novembru 2020. i januaru 2021, što je fenomenalna stvar. Dakle, bićemo u prilici da testiramo sve devojke 2005. i 2006. godište koje su napredovale, dokazale se u svojim klubovima i skrenule pažnju da mogu da konkurišu za reprezentaciju. Naravno, nama u stručnom štabu to mnogo znači, jer se sigurno nećemo ogrešiti ni o jednu kandidatkinju i formiraćemo pravi sastav od 18 igračica za Evropsko prvenstvo sledećeg leta. Očekujem da će već na narednom okupljanju biti novih lica, neka će se ponavljati… Testiraćemo još neke nove igračice za koje smatramo da bi mogle da konkurišu za najboljih 18, i to već u novembru – zaključuje selektor ženske kadetske reprezentacije Srbije Biljana Stanković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here