Celje počelo pripreme, Snežana Bogićević predvodi podmlađeni tim

ŽKK Celje počeo je nedavno pripreme za narednu sezonu u kojoj brani trofeje u domaćim okvirima i drugo mesto u regionalnoj WABA ligi.

0
497

„Žuto-plave“ će pripreme obaviti u Celju,a prema trenutnom rasporedu prvu zvaničnu utakmicu će odigrati 26. seprembra u okviru prvenstva Slovenije. U regionalnoj ligi start je predviđen za 14. oktobar.

Već 12. uzastopnu sezonu tim će sa klupe predvoditi trener Damir Grgić koji će imati dosta izmenjen tim u odnosu na prošlu sezonu.

Tim su napustile Paulina Hersler, Marija Kostourkova, Andreona Keys, Taeler Deer, Larisa Ocvirk, Aleksandra Krošelj i Lana Šantelj.

Srpska reprezentativka Snežana Bogićević i naredne sezone će biti udarna igla ovog tima. Uz nju, tu su Maruša Seničar, Lea Debeljak, Mojca Jelenc, Marta Ostojić, Blaža Čeh, Sara Garić i Zora Štirn. Ekipu će popuniti najperspektivnije igračice i kadetske i pionirske ekipe, a pojačanje se traži na poziciji centra.

„Slično kao i nekoliko puta u prošlosti, započinjemo novu priču sa generacijom devojaka 2003-2005. Po našem mišljenju, ovo je izuzetno talentovana generacija, u potpunosti uporediva sa generacijom 1997-1999, sa kojom smo godinama bili u vrhu slovenačke i regionalne košarke. Svesni da se ništa ne može postići preko noći i da s njima moramo da budemo izuzetno strpljivi. Uveren sam da dosta ovih devojaka dugoročno može da dostigne ozbiljan nivo na međunarodnom nivou i reprezentaciji“, rekao je trener Damir Grgić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here