Student sa novim trenerom u narednoj sezoni, Ivan Simić preuzeo tim

UŽKK Student iz Niša u narednu sezonu ulazi sa novim trenerom, Ivanom Simićem.

Ivan Simić je trenersku karijeru započeo u OKK Jagodina, sa kojom je ostvario istorijski uspeh plasmanom u Košarkašku ligu Srbije (KLS), gde je bio asistent Jovici Antoniću, a kasnije i Aleksandru Iciću.

Takođe, radio je jedno kratko vreme kao trener OKK Paraćin.

Godine 2014. odlazi u OKK Beograd i sa dosta uspeha vode ekipu u KLS ligi.

Nakon toga sledi odlazak u Niš, gde preuzima jako mlad tim OKK Junior i sa dosta uspeha se takmiči u Prvoj Srpskoj Ligi.

Godine 2016. sledi kratak povratak u OKK Jagodina, da bi se nakon nekoliko meseci vratio u Niš i preuzeo ekipu OKK Konstantin, koja se takmičila u KLS ligi.

Svoju trenersku karijeru Ivan Simić je gradio i u OKK Novi Pazar, gde je radio kao koordinator svih selekcija i bio asistent u seniorskom timu koji je ostvario istorijski uspeh plasmanom te godine u ABA 2 ligu.

U svojoj trenerskoj karijeri Ivan Simić je već dugi niz godina angažovan i kao jedan od glavnih trenera na međunarodnom košarkaškom kampu „Serbia basket“ kod trenera Vladana Čubrića (CSKA Moskva, Spartak Moskva).

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću biti trener Studenta. Ovo je jedan veliki izazov za mene, s obzirom da sam dugo godina radio u muškoj košarci, ali se ne bojim. Svestan sam odgovornosti i očekivanja. Želim da Student igra modernu i agresivnu košarku i nadam se da ćemo u tome uspeti. Najviše insistiram na agresivnoj odbrani na prvom pasu i na lopti i da ne dozvolimo protivniku veliki broj poena. Što se napada tiče, želim da igramo brzo sa mnogo kretnji bez lopte i što više lakih poena. Verujem u sebe i verujem da će Student igrati zapaženu ulogu u predstojećem prvenstvu i da ćemo ispuniti očekivanja niške publike – rekao je Ivan Simić.

Prethodni tekstPartizan 1953 i 021 u WABA ligi
Sledeći tekstIntervju, Jovana Nogić: Odluka o igranju za Srbiju je bila laka