Zoran Akanović preuzeo prvi tim Radivoja Koraća

Mladi košarkaški stručnjak Zoran Akanović novi je trener seniorske ekipe Radivoja Koraća.

0
303
Zoran Akanović, Foto: ŽKK Radivoj Korać

Akanović je na klupi zamenio trenera Nenada Markovića, koji je nedavno podneo ostavku. Uprava kluba odlučila je da pruži šansu Akanoviću, koji ove sezone sjajno predvodi pionirsku ekipu Radivoja Koraća, dok će Marković do kraja sezone ostati uz kadetsku i juniorsku ekipu.

Akanović se zahvalio rukovodstvu kluba na ukazanom poverenju i obećao da će dati sve od sebe da Korać ostvari zacrtane ciljeve.

„Biti deo ovakvog legendarnog kluba, kluba sa velikom tradicijom i imenom, je samo po sebi velika čast. Preuzimanje seniorskog tima kluba kao što je Radivoj Korać predstavlja kako veliku čast, tako i veliki izazov. U skladu sa renomeom kluba i imenom koje nosimo, jasno je da nam je cilj najviši plasman i zajedno sa ovim kvalitetnim i visoko motivisanim devojkama, obećavam svim poštovaocima i zaljubljenicima u žensku košarku, navijačima koji nam daju vetar u leđa i svojim dlanovima prave nesvakidasnju atmosferu, da ćemo uloziti maksimalno truda i napora da to i ostvarimo. Želeo bih da se zahvalim predsedniku kluba Milanu Tasiću na ukazanom poverenju i direktoru kluba Petru Bulatoviću, koji svu svoju energiju usmerava na ovaj klub i koji se trudi da izgradi neke nove temelje ženske košarke u Srbiji. Pred nama nema puno vremena za adaptaciju tako da već narednog vikenda imamo teško gostovanje u Novom Sadu gde želimo da ostvarimo pozitivan rezultat“, rekao je Akanović.

Zoran Akanović rođen je 8. jula 1987. godine u Beogradu. Trenersku karijeru počeo je u KK Zemun gde je sa klupe predvodio gotovo sve uzrasne kategorije. Godine 2015. preuzima kadete Mladosti iz Zemuna i postaje pomoćni trener seniorske ekipe. Prošle sezone prvi put u svojoj karijeri počinje da radi u ženskoj košarci. Sa klupe je predvodio kadetkinje i juniorke Crvene zvezde sa kojima je postao vicešampion naše zemlje. Akanović je u septembru stigao u Korać i preuzeo pionirsku ekipu, sa kojom ove sezone ima maksimalan učinak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here