Radnički vezao treću pobedu, u Kragujevcu savladan Vrbas

Košarkašice Radničkog iz Kragujevca zabeležile su treću vezanu pobedu u prvenstvu Srbije pošto su na svom parketu savladale Vrbas rezultatom 78:57 (21:13, 10:17, 21:17, 26:10).

0
399
Foto: Marko Lazarević

Vrbašanke su doživele treći poraz.

Tim Nenada Milovanovića je do pobede stigao pre svega zahvaljujući sjajnoj poslednjoj četvrtini.

Radnički je, posle startnih 5:0 za Vrbas, serijom 16:2 preuzeo rezultatsku kontrolu meča i u narednih desetak minuta održavao prednost koja je iznosila uglavnom između 4 i 7 poena. Ipak, do kraja druge četvrtine gost je uspeo da se približi na samo poen zaostatka – 31:30.

Furiozno je Radnički ušao u drugo poluvremen, za dva i po minuta napravio seriju 11:0, međutim nije uspeo da se definitivno odvoji i prelomi utakmicu. Gošće uzvraćaju sa osam vezanih poena i vraćaju draž neizvesnosti.

Vrbas se držao do 34. minuta, a onda je usledila uraganska serija domaće ekipe koja je značila i kraj nade za goste. Ponovo je domaći tim vezao 11 poena i osigurao novi trijumf.

Šest igračica Radničkog je imalo dvocifreni košgeterski učinak. Po 14 poena su postigle Bojana Stevanović (dabl-dabl sa 11 poena, uz 2 asistencije, 1 osvojene lopte i 1 blokade), Milena Marjanović (dabl-dabl sa 14 poena, 4 asistencije, 2 osvojene lopte i 3 blokade) i Jelena Prvulović (1 skok, 7 asistencija, 2 osvojene lopte). Vladana Vujisić (4 skoka, 3 asistencije, 5 osvojenih lopti) i Sneža Čolić (4 skoka, 7 asistencija, 2 osvojene lopte) su postigle po 11 poena, a Jovana Jeremić 10 (2 skoka, 1 asistencija, 1 osvojena lopta).

Radnički u narednom kolu gostuje Crvenoj zvezdi, dok četu Blagoje Ivića očekuje domaćinstvo ekipi Studenta.

STATISTIKA

TABELA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here