INTERVJU: Jovana Boričić i Nevena Rosić, košarkašice Radivoja Koraća

Ženski košarkaški klub Radivoj Korać nakon tri godine pauze ponovo izlazi na Jadran. Doduše, ne u seniorskoj konkurenciji, već sa svojom kadetskom ekipom. Aktuelne šampionske Srbije sada imaju priliku da odmere snage sa najboljim košarkašicama u regionu.

0
780
ŽKK Radivoj Korać

Lideri ovog mladog tima su kapiten Jovana Boričić i Nevena Rosić. Ove izuzetno talentovane 16-godišnjakinje predstavljaju budućnost kluba iz „Žućkove avlije“.

Jovana i Nevena su pred start WABA lige za klupski sajt govorile o svim izazovima koji ih očekuju u novoj sezoni.

Radivoj Korać je u prethodnoj sezoni ostvario neverovatan uspeh. Kadetkinje su osvojile zlato, a samo mesec dana kasnije zablistale su i juniorke. Sa timom sastavljenim od devet kadetkinja i tri mlađe juniorke, Korać je bez poraza uspeo da osvoji šampionsku titulu u juniorskoj konkurenciji. Za sjajne rezultate koje su napravile mlađe kategorije u sezoni za nama, klub je odlučio da ih nagradi „izlaskom na Jadran“.

Imate priliku da odmerite snage sa najjačim ekipama u regionu, koliko vam to znači?

Jovana: Jadran je veliki izazov za nas. Čekaju nas teški protivnici, zahtevne utakmice i nadam se da ćemo ozbiljno pristupiti svemu tome. Iskustvo koje ćemo steći kroz ovo takmičenje je veoma značajno.

Nevena: Mnogo mi znači što ćemo ove sezone igrati WABA ligu. Nisam do sada imala priliku da igram na malo višem nivou takmičenja kao što je ovo. To je za mene veliki izazov i željno iščekujem svaku utakmicu u WABA ligi. Verujem da ćemo biti jako uspešni.

Jovani i Neveni je ovo treća sezona u dresu Radivoja Koraća. Kada su stigle u klub bile su najmlađe u ekipi. Rasle su iz meča u meč, sezone u sezonu i posltale pravi lideri ovog tima i igači od kojih se najviše očekuje na terenu.

Kako gledate na period iza vas i kakva su vam očekivanja u novoj sezoni?

Jovana: Ovo mi je treća sezona u Koraću. U prvoj sezoni, po dolasku u klub, brzo sam se uklopila u tim. U drugoj smo bili sjajni, uzeli smo titule i u kadetskoj i u juniorskoj konkurenciji. U novu sezonu ulazimo u znatno izmenjenom sastavu i očekuje nas izuzetno težak zadatak, ali bez obzira na sve daćemo sve od sebe ponovimo uspeh.

Nevena: Ulazim polako u treću sezonu. Prošle godine smo napravili sjajan uspeh, pa su očekivanja i sada velika, želimo da nastavimo u istom ritmu. Ove godine sastav je podmlađen, pa je odgovornost na nama starijima znatno veća.

Najiskusnije ste u ekipi, da li osećate pritisak?

Jovana: Svakako da postoji pritisak, ali to je normalno. S obzirom na to da smo prethodne sezone prošle neke stvari, potpuno je normalno da se od nas sada očekuje najviše.

Nevena: U sezonu ulazim kao jedna od iskusnijih igračica. Istina, navikla sam da se takmičim sa starijima od sebe, a sada se nalazim u novoj ulozi. Pritisak postoji, ali sam uverena da će mi prijati!

Od kada su stigle u klub Jovana i Nevena rade sa trenerom Nenadom Markovićem, koji je odlučio da mlade košarkašice budu ove sezone i deo seniorskog tima Koraća.

Jovana: Imamo odličan odnos sa trenerom. Daje nam veliku podršku. Priča sa nama kako na terenu, tako i van njega.

Nevena: Izgradila sam odličnu saradnju sa trenerom. On nam donosi dobru energiju i timski dug. Tu je uvek kad nam je potreban i nadam se da će tako i ostati. Generalno mislim da je veoma bitno da u klubu vlada jedna zdrava atmosfera jer se sve odražava na teren. Funkcionisali smo u takvoj atmosferi i zato smo napravili sjajne rezultate.

Jovana je nedavno debitovala u dresu prvog tima Koraća, a na nekom od narednih mečeva i Nevena će istrčati na teren sa seniorkama.

Kakav je osećaj biti deo prvog tima Koraća?

Jovana: Od ove sezone sam angažovana i u prvom timu i veoma mi je drago zbog toga jer napredujem i mogu mnogo toga da naučim od iskusnijih saigračica.

Nevena: Zadovoljstvo mi je da treniram sa prvim timom. Svesna sam da mogu dosta toga da naučim od starijih igračica. Treninzi su na visokom nivou i drago mi je da imam priliku i to da iskusim. Samim tim što nam je trener isti, zahtevi su slični kao u kadetskoj selekciji pa nam to dosta olakšava prilagođavanje.

Zanimljivo, organizovano navijanje na utakmicama Koraća praktično je počelo na završnim turnirima mlađih kategorija. Jovana i Nevena su sa svojim saigračicama prethodne sezone osvojile srca navijača koji su postali redovni na utakmicama Koraća. Ta sjajna energija na tribinama se ove sezone prenela i na utakmice seniorki.

Kakav je osećaj igrati pred takvom podrškom?

Jovana: Vetar u leđa koji smo dobili od strane navijača je svakako jedan od faktora koji je uticao na krajnji rezultat prethodne sezone! Pored toga imali smo podršku od roditelja, prijatelja i ostalih članova kluba tokom čitave sezone.

Nevena: Navijači su šesti igrač na terenu, sama sam se uverila u to! Imamo sjajne navijače koji su uz nas na utakmicama. Ta podrška puno znači svakoj igračici.

Kakve planove imate za budućnost?

Jovana: Videćete… (smeh)

Nevena: Idemo korak po korak… Želim da napredujem iz dana u dan jer volim ono što radim i želim da budem uspešna u tome.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here