Jevđenijević ponovo u Radivoju Koraću!

0
669
Foto: ŽKK Radivoj Korać

Sjajna košarkašica sa izuzetno bogatom internacionalnom karijerom odlučila je da po treći put zaduži opremu voljenog Koraća.

Jelena je prošlu sezonu započela u Koraću, međutim, početkom godine se preselila Albaniju gde je sa klubom Tirana postala šampion te države. Iako je imala brojne inostrane ponude ovog leta, odlučila je da se vrati u svoj Korać.

„Korać je moja druga kuća, to je klub u kome se najbolje osećam. Razloga za povratak je mnogo. Na neki način osećam obavezu da ponovo obučem plavo-beli dres jer sam dala obećanje čoveku koji je deo života posvetio ovom klubu – pokojnom Draganu Pavloviću Pavketu“, ističe Jelena i dodaje:

„Bio je dobar i pošten čovek koji je uvek držao svoju reč. Ostavio je pečat u ženskoj košarci, njegov doprinos se jednostavno ne može rečima opisati. Mi koji smo dugo u ovom sportu najbolje znamo koliko je Pavke učinio za žensku košarku. Upravo zbog njega i obećanja koje sam mu davno dala moja veza sa Koraćem je posebna. Obećanje moram da ispunim – poslednju igračku sezonu odigraću u dresu Radivoja Koraća i daću sve od sebe da još jednom sa ovim klubom osvojim titulu šampiona i nacionalni kup.“

Jelena se raduje saradnji sa novim trenerom prvog tima Nenadom Markovićem i ističe da ima sjajan odnos sa ostalim igračicama i ljudima iz uprave kluba.

„Drago mi je da je Korać i dalje u pravim rukama. Novi direktor Petar Bulatović vodi klub u pravom smeru. Naravno, tu je i predsednik Milan Tasić sa kojim sam uvek imala lepu saradnju. Ekipu predvodi sjajan mladi stručnjak Nenad Marković, koji je izuzetno kvalitetna osoba i sa kojim imam prijateljski odnos. Devojke na čelu sa kapetanom lađe Liljom Tomašević su sjajne i sigurna sam da će atmosfera u ekipi biti fantastična“, kaže Jelena.

Iskusni centar ne krije da su ambicije najviše moguće – želi titulu sa Koraćem!

„Očekivanja su velika. Želim titulu i kup naravno. Znam sa kim ću sarađivati i sigurna sam da imamo sve što je potrebno da ostvarimo taj cilj, ali polako, idemo korak po korak. Uz kvalitetan i naporan rad doći će i rezultati koje priželjkujemo.“

Jelena je rođena 20. aprila 1982. godine u Beogradu. Bila je dugogodišnji reprezentativac Srbije, a lista klubova za koje je nastupala je impresivna: Crvena zvezda, Merkur Celje, Partizan, Cote d’Opale Basket Calais, Acis-Incosa Leon, MBK Ružomberok, Jedinstvo Bijelo Polje, Crvena zvezda, Željezničar Sarajevo, Nitra, Jedinstvo Tuzla, Energa Torun, Antakya, Danzio Timisoara, Cegledi EKK, Tirana.

Osvajala je šampionske titule u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Albaniji. Bila je deo najvećeg uspeha u istoriji Radivoja Koraća, u sezoni 2013/2014. Osvojila je sa Koraćem prvenstvo Srbije, Kup Milan Ciga Vasojević i titulu šampiona regionalne WABA lige.

Direktor kluba Petar Bulatović ne krije zadovoljstvo što će igrač takvog renomea naredne sezone braniti boje kluba iz „Žućkove avlije“.

„Jelena je po treći put u Koraću, a kako smo sarađivali i prethodne sezone imam utisak da nije ni odlazila. Potpisivanjem ugovora na kompletnu sezonu dobili smo kvalitet više na terenu i svakako veliki plus za razvoj naših mlađih košarkašica. Smatram da je ovo velika stvar i za žensku klupsku košarku u Srbiji, jer je domaće takmičenje dobilo još jednu igračicu sa bogatom karijerom, iskustvom i znanjem. Naravno, o njenim kvalitetima ne treba trošiti reči“, kaže Bulatović i dodaje:

„Želim da se zahvalim Jeleni što je prepoznala trenutak i pored brojnih inostranih ponuda odlučila da bude deo Koraća tako pomogne u stvaranju stabilnijeg kluba za budućnost“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here