U20 reprezentacija Srbije na turniru u Španiji

U20 reprezentacija Srbije, igračice rođene 1999. godine i mlađe, otputovale su u španski Ferol gde će od 19. do 21. jula učestvovati na veoma jakom turniru na kome će joj rivali pored domaće selekcije biti još Rusija i Francuska.

0
436

Biće to najvažnija provera izabranica selektora Miloša Pavlovića pred početak Evropskog prvenstva koje se od 3. do 11. avgusta održava u Klatovu (Češka).

– Iza nas su tri nedelje napornog rada. Bazični deo obavili smo na Zlatiboru, dok smo se taktičko-tehničkim detaljima vezanim za košarku bavili u Banji Koviljači. Odigrali smo dve kontrolne utakmice protiv selekcije Grčke i ostvarili dva trijumfa, iako rezultat nije bio u prvom planu. Odnosom i pristupom igri svih devojaka sam veoma zadovoljan, ali sam uveren da možemo još bolje – ističe Pavlović.

Na turniru u Španiji naš mladi tim čekaju daleko veći izazovi:

– Na turnir putuje 14 igračica. Odigraćemo u tri dana tri veoma teške i zahtevne utakmice. Imaćemo priliku da odmerimo snage i izmerimo se sa verovatno najjačim selekcijama u Evropi u ovom trenutku, da vidimo gde smo i na čemu treba još da radimo do početka Evropskog prvenstva. Posle turnira u Španiji biće mnogo jasnija slika o našim mogućnostima na predstojećem šampionatu u Češkoj – zaključio je Miloš Pavlović, selektor ženske U20 reprezentacije Srbije.

Na turnir u Španiju otputovale su sledeće igračice: Marta Vulović, Marijana Zukanović, Marina Stojić, Anamarija Stojičić, Nevena Naumčev, Jelena Novković, Sofija Olić, Katarina Jakovljević, Maša Janković, Tijana Jelić, Ivana Katanić, Ivana Curaković, Nevena Dimitrijević i Mina Đorđević.

TURNIR U FEROLU

  1. jul: Srbija – Francuska (18:45)
  2. jul: Srbija – Španija (21:00)
  3. jul: Srbija – Rusija (18:45)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here