Održan svečani prijem za delegacije reprezentacija učesnica, KSS i čelnike FIBA u Starom dvoru

Tokom slobodnog dana na Evropskom prvenstvu za košarkašice u Beogradu, pred polufinalne i mečeve za plasman koji su na programu u subotu 6. jula, u Skupštini Grada održan je svečani prijem za delegacije reprezentacija učesnica, čelnike KSS i FIBA i predstavnike medija. Ispred KSS prijemu je prisustvovao predsednik Predrag Danilović, dok je našu reprezentaciju predstavljala selektorka Marina Maljković.

0
335

Domaćin je bio predsednik Skupštine Grada Nikola Nikodijević koji je pozdravio goste i dao uvodnu reč.

Izuzetno nam je drago što smo dobili priliku da organizujemo 37. Evropski šampionat za žene, inače smo poznati kao sportska nacija, pre svega zemlja košarke. Imali smo u proteklih nekoliko decenija privilegiju da organizujemo brojna velika takmičenja u Beogradu i ono što mogu da vam kažem jeste da su odavde svi uvek odlazili sa pozitivnim iskustvima i lepim sećanjima i verujem da će tako biti i posle ovog prvenstva. U ovoj sali smo imali priliku da ugostimo brojne svetske i evropske prvake proteklih godina, ovo je dvor u kome dočekujemo naše osvajače medalja i sama činjenica da se danas nalazimo ovde govori da ste svi već šampioni. Želim da čestitam Marini Maljković na sjajnom rezultatu naše reprezentacije, da pozovem sve Beograđane da sutra uveče budu u beogradskoj Areni i podrže Srbiju u borbi za medalju, a isto tako tu publiku pozivam da na fer i sportski način pozdravi i druge reprezentacije. Želim vam svima puno sportske sreće i uspeha, da ponesete lepa iskustva iz Beograda i nadam se da ćemo imati priliku ponovo da se sretnemo u našem glavnom gradu. I na kraju, privatna poruka: mnogo puta sam u prethodnih desetak godina bio domaćin dočeka našim osvajačima medalja, Saša Danilović i Marina Maljković to znaju. Želim vam puno sreće i nadam se da ćemo imati jednu dobru žurku u nedelju uveče, ovde u Skupštini Grada…

Brojnim uglednim zvanicama obratio se i predsednik KSS Predrag Danilović.

Imam veliko zadovoljstvo da vas u ime Košarkaškog saveza Srbije, kao suorganizatora Evropskog prvenstva za žene sve pozdravim i zahvalim vam se na svemu što ste do sada učinili da ovaj šampionat Evrope prođe u dobroj, sportskoj atmosferi i fer nadmetanju. Sa naše strane, velika zahvalnost svima koji su pomogli u organizaciji, Vladi Republike Srbije, ministarki Mihajlović, ministru Udovičiću, Gradu Beogradu, Gradu Nišu, Gradu Zrenjaninu, ali i svim ljudima koji su prethodnih meseci predano radili i predano rade da ovo prvenstvo bude jedno od najbolje organizovanih Evropskih prvenstava. Želeo bih da čestitam svim ekipama na prikazanim igrama do sada, a naročito na srčanosti koju su košarkašice prikazale u utakmicama koje su za nama. Predstoji ono glavno, četiri reprezentacije su ostale u borbi za evropski košarkaši tron i ja im ovom prilikom želim puno sreće. Neka pobedi najbolji, a dozvolićete mi da izrazim veru da će to biti reprezentacija Srbije i da svojoj zemlji poželim najviše sreće i uspeha – poručio je Danilović.

Ispred FIBA je govorio izvršni direktor FIBA Evropa Kamil Novak.

Zadovoljstvo mi je što sam danas na mestu gde smo pre sedam meseci imali žreb za Evropsko prvenstvo, a danas nas samo dva dana deli od velikog finala. Iza nas je mnogo uzbudljivih utakmica, a pred nama najvažnije – utakmice za medalje i plasman na kvalifikacione turnire za Olimpijske igre. Mislim da je nivo na kome je ženska košarka viši od onoga na kome je bila pre dve godine na EP u Pragu. Sve to pokazuje da smo na pravom putu. Čestitam KSS na sjajnom organizaciji, sjajnom projektu u kome je danas učestvovalo preko stotinu devojčica… Hvala Vladi Srbije, Gradu Beogradu, KSS i svima koji su pomogli da ovo prvenstvo bude na visokom nivou – rekao je Novak.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here