Srbija ubedljiva protiv Slovačke u prvoj pripremnoj utakmici u Beogradu

Košarkašice Srbije savladale su u pripremnoj utakmici Slovačku rezultatom 93:60 (22:16, 31:14, 24:16, 16:14).

0
1072

Utakmica, koja je poslužila izabranicama Marine Maljković kako bi što spremnije dočekale Evropsko prvenstvo, odigrana je u hali „Vizura“ u Beogradu.

Maljković je na prvoj od dve utakmice protiv Slovačke isprobala 15 od 17 igračica. Škorić i Bojović su preskočile ovu utakmicu.

Srbija je počela utakmicu u sastavu Dabović, Butulija, Čađo, Petrović i Bruks (Milovanović). Angažovano i borbeno, što krasi reprezentaciju poslednjih godina, Srbija je krenula u meč i od početka nametnula svoj ritam. Već u drugoj četvrtini domaćin je napravio veliku prednost koju je u drugih 20 minuta dodatno uvećao.

Srbiju u nedelju očekuje još jedna utakmica, ovog puta zatvorenog tipa, protiv Slovačke, a u četvrtak sledi put u Francusku na turnir gde će biti odigrane tri utakmice, protiv domaćina i selekcija Rusije i Turske.

Danas smo prvi put imale priliku da osetimo pravu igru. Mislim da smo i dalje daleko od željene igre i forme, ali u svakom slučaju vide se poboljšanja u igri u odnosu na neke prošle treninge. Ima stvari sa kojim možemo da budemo zadovoljne, ali svakako da je veliki rad ispred nas – istakla je Sonja Petrović.

– Izuzetno pozitivni utisci. Prošli smo par utakmica i pre ovoga i drago mi je da vidim napredak jer naporno radimo i bilo bi mi krivo da se to ne vidi na terenu. Ima i puno grešaka i prostora za napredak, ali vidi se da dobro radimo – zaključila je kapitenka Jelena Bruks.

– Radimo i to je sve. Naša generalna proba za Evropsko prvenstvo će biti u Francuskoj sledeće nedelje. Tamo ćemo odigrati tri utakmice protiv Francuske, Turske i Rusije koje su potpuno druga klasa i onda ćemo znati nešto više o nama. Bosna i Slovačka bez svojih vodećih igračica nisu realan protivnik. Oba tima su nam značila puno u smislu borbenosti, jer igraju grubu košarku koja se očekuje na ovom Evropskom prvenstvu i zato smo ih birali u uvodnim utakmicama da bismo od starta znali šta nas čeka – rekla je selektorka Marina Maljković.

SRBIJA: Miljković 5 (3 as, 2 osv), Popović, Petrović 4 (3 as, 3 sk), Čađo 11 (8 as, 4 osv, 5 sk, indeks 21), Krnjić 2 (2 as, 3 sk), Jovanović 4 (2 sk), Bruks 12 (1 as, osv, 2 sk), Butulija 9 (5 sk), Crvendakić 7 (2 as, 5 sk), Milić 12 (3 as, 2 osv, 1 sk), Stanković 11 (1 as, 1 osv, 5 sk, 2 bl), Topuzović 11 (2 osv, sk), Stanaćev 2 (3 as, 1 sk), Dabović 13 (4 as, 4 osv, 2 sk), Dugalić (2 as, 2 sk).

SLOVAČKA: Jabuckova 4, Drobna, Oroszova 13, Balazova, Mistinova 7, Rakova 7, Felixova, Horvatova, Slamova 8, Haskova 2, Balintova 11, Dudasova 8.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here