Goran Nogić novi trener Thompson Rivers Univerziteta

0
778

Nogić je postao treći trener u istoriji ovog Univerziteta i prvi Srbin koji će kao glavni trener predvoditi jedan Univerzitet u Kanadi.

Srpski trener iza sebe ima iskustvo rada u Srbiji i Portugaliji, a trenutno je u procesu sticanja NCCP trećeg stepena trenerskog sertifikata. Poseduje FIBA licencu, Zlatnu licencu u Americi, crvenu licencu u Srbiji i licencu trećeg stepena u Portugaliji.

„Prilika za izazov i prilika da podelim sa drugima moju trenersku filozofiju na nivou univerzitetskog sporta je glavni razlog zašto sam želeo ovu poziciju. U isto vreme, verujem i nadam se da svi zajedno možemo da promenimo trenutni status Wolfpack ekipe u okviru Kanadske košarke i promovišemo Kamlups kao grad sporta“, rekao je Nogić.

Nogić se sa porodicom preselio u Kanadu 2015. godine kada je njegova ćerka Jovana Nogić dobila stipendiju na Providence koledžu. Tokom 29 godina trenerske karijere osvojio je više od 50 titula sa procentom pobeda 67.7 odsto (733-349). Tri puta je bio šampion Portugalije, osvojio je jednom portugalski kup i dva puta super kup. Bio je tri puta šampiona Portugalije do 20 godina, kao i šampion Srbije do 17 godina 1995. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here