Maja Miljković: Privilegija je igrati pred domaćom publikom

Pripreme ženske košarkaške reprezentacije za Zlatiboru ulaze u treću nedelju. Kiša i tmurno vreme ne utiču na radnu atmosferu, koja iz dana u dan popravlja formu srpskih košarkašica.

0
861

„Za sada je sve veoma dobro. Došle smo na Zlatibor sa ciljem da radimo na fizičkoj spremi i izdržljivosti, jer je naš glavni cilj da na šampionatu budemo tim koji će i u odbrani i u napadu igrati najagresivniju košarku.

Većina devojaka je dobro upoznata sa Marininim sistemom. Obraćamo posebnu pažnju na osnovne principe odbrane i napada. Želimo da budemo najspremnija ekipa na prvenstvu.“ rekla je Maja Miljković.

Pripreme reprezentacije zvanično su počele 15. maja, međutim, prva grupa igračica, među kojima je bila i Maja Miljković, počela je sa uvođenjem u sistem rada 1. maja.

„Napredujemo svakog dana. Dostigli smo određeni nivo, ali to još uvek nije onaj nivo na kome želimo da budemo. Ne bi ni bilo u redu da smo već sada došle do vrhunca forme. Imamo još mnogo prostora za napredak.

Naša prednost treba da bude brza i moderna košarka, sa veoma agresivnim napadom i odbranom. Takođe, meni je lično velika privilegija što ćemo imati priliku da igramo pred našim navijačima, porodicama i prijateljima.“ istakla je Maja Miljković.

Ona se slaže sa činjenicom da će Srbija na prvenstvu igrati u najtežoj grupi.

„Od prvog dana smo upoznate sa kvalitetima naših protivnica, pa smo krenule da analiziramo i da se spremamo. Smatram da to treba da bude naša prednost. Trenutno su nam u glavama prve tri utakmice na turniru, koje su i najvažnije i na to smo skoncentrisane maksimalno.“ zaključila je Maja Miljković.

Naš tim takmičenje počinje u grupi D u Zrenjaninu, gde će u „Kristalnoj dvorani“ igrati protiv selekcija Belorusije, Rusije i Belgije. Evropsko prvenstvo počinje 27. juna, a šest prvoplasiranih ekipa obezbediće plasman na kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here