Očekivanja trenera Svrljiga Igora Radivojevića uoči završnog turnira juniorki 2018-2019

Od petka do nedelje u Srbobranu će biti održan završni turnir u juniorskoj konkurenciji.

0
422

Organizator finalnog turnira je ŽKK Srbobran, a pored domaćina za titulu i medalje će igrati Radivoj Korać, Partizan 1953, Kraljevo, Novosadska ženska košarkaška akademija, Svrljig, Crvena zvezda i Paraćin.

Ekipa Svrljiga će četvrtfinalni meč igrati od 18 časova protiv ekipe Novosadske ženske košarkaške akademije. O očekivanjima pred završni turnir trener Igor Radivojević kaže:

„Naši ciljevi se ne razlikuju od naših generalnih ciljeva, a to je da iz godine u godinu naše devojčice napreduju i prikazuju sve kvalitetnije igre iz utakmice u utakmicu, rastu kao tim. Što se tiče konkretno ovog turnira, moje devojke i ja ne spadamo u favorite, to je sigurno, ali svakako nismo ni ekipa koja u bilo koju utakmicu ulazi sa pretpostavkom da je bilo ko bolji od nas. Obzirom da smo ispunili cilj ove godine, dolazimo rasterećeni, bez ikakvog pritiska rezultata, samim tim što smo se drugu godinu zaredom plasirali na završni turnir mi smo napravili rezultat. Turnir je takav da na jednu utakmicu svako svakog može da pobedi.

Koje su dobre strane ekipe protiv koje igrate u četvrtfinalu?

„O ekipi Novosadske ŽKA mogu reći samo reči hvale, kao za rad sa selekcijama generalno. Održavaju jako visok nivo košarke u Novom Sadu kao i na prostoru Vojvodine i dosta talentovanih igračica imaju, što je dokaz da se radi kvalitetno.

Ko su najveći favoriti za osvajanje titule?

„Ovogodisnji favorit za osvajanje titule jeste ekipa Crvene zvezde, ali pored njih, izdvajaju se i ekipe Radivoja Koraća i ŽKA koje su u proteklom delu sezone pokazale izuzetne partije. Sve ekipe u plej-ofu se sigurno neće predavati, neka najbolji pobedi.“

RASPORED

Petak 17. maj, Četvrtfinale

12:30 Radivoj Korać – Partizan 1953 LIVE STATS

15:00 Srbobran – Kraljevo LIVE STATS

17:00 Svečano otvaranje turnira

18:00 NŽKA – Svrljig LIVE STATS

20:15 Crvena zvezda – Paraćin LIVE STATS

Subota 18. maj, Polufinale

17:00: Pobednik Radivoj Korać/Partizan – pobednik Srbobran/Kraljevo

19:30: Pobednik Novosadska ŽKA/Svrljig – pobednik Crvena zvezda/Paraćin

Nedelja 19. maj, Utakmice za plasman

17:00: Meč za treće mesto

19:30: Finale

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here