Košarkašicama Proletera 023 priređen prijem kod gradonačelnika Zrenjanina

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić priredio je prijem u Gradskoj kući za košarkašice Ženskog košarkaškog kluba Proleter 023, koje su se plasirale u elitni rang nacionalnog takmičenja.

0
183

Čestitajući im na ogromnom uspehu, Janjić je poželeo mladim košarkašicama popularnog zrenjaninskog kluba da nastave sa dobrim rezultatima.

„Vi potvrđujete da je naš Zrenjanin grad sportova. Uspeh koji ste ostvarile od velikog je značaja. Verujem da ćete nastaviti sa dobrim rezultatima i u najvišem rangu takmičenja. Nadam se i da ćete zadržati na okupu sve igračice koje su izborile ovaj veliki rezultat. A na nama je da svim sportistima obezbedimo što bolje uslove za takmičenje i treninge“, poručio je Janjić.

Prijemu je prisustvovala i nekadašnja košarkašica, a sada promoterka ovog popularnog sporta, Nataša Kovačević, koju je teška povreda odvojila od terena.

„Verujem da je put do plasmana u najviši rang bio trnovit. Ali, ovo je sjajna uvertira za predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci za žene, koje će se igrati i u Zrenjaninu od 27. juna do 7. jula. Srbija igra u Zrenjaninu i verujem da ćete i vi biti u publici da podržite naše košarkašice“, poručila je Nataša Kovačević.

Ona je čestitala mladim Zrenjaninkama na uspehu i izrazila nadu da će neka od njih zaigrati i u reprezentativnoj selekciji.

Trener kluba Proleter 023 Marko Marinkov zahvalio se svima koji su ih podržali, ubrajajući tu i Natašu Kovačević i njenu fondaciju.

„Dobili smo podršku u momentima kada nismo značili gotovo ništa u košarkaškom svetu. Rezultati su usledili“ naglasio je Marinkov.

O utiscima iz protekle sezone, u kojoj su zabeležile veliki uspeh, i planovima za narednu, govorila je jedna od igračica Milica Ratković.

„Verujem da će sve igračice ostati na okupu da se zajednički borimo za što bolji plasman u prvoj ligi. Prethodne tri godine borile smo se za plasman u prvu ligu, ali bez uspeha, jer smo bile drugoplasirane. Sada je ostvaren veliki san. Međutim, nećemo na tome stati“ kaže Milica Ratković.

Na kraju, košarkašice su prigodnim poklonima darovale Natašu Kovačević, Čedomira Janjića i pomoćnika gradonačelnika Simu Salapuru.

Gradonačelnik je uzvratio poklonima za igračice i trenera.

Tekst: Zrenjaninski.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here