Marina Maljković 80 dana pre početka EP u Srbiji najavila promene u nacionalnom timu (VIDEO)

Od 19. marta, sat ispred tržnog centra "Ušće" odbrojava dane do početka Evropskog prvenstva.

0
1254

Kada je svečano pušten u rad, bilo ih je preostalo tačno sto. Sada je palo na manje od 80. Nestrpljenje raste, ali i uveliko se radi na pripremi svega što je potrebno da bi naše reprezentativke spremne dočekale taj 27. jun i utakmicu protiv Belorusije u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.
Što se tiče Marine Maljković, selektorke srpskog tima, i njenih saradnika, oni su već sada spremni da pripreme počnu.

Međutim, Maljkovićeva u ovom trenutku nije želela mnogo da širi priču o tome. Ali je najavila:

  • Biće dosta promena!

I to neće biti urađeno tek tako, već je iza svega detaljna analiza.

  • Nikad više utakmica svih kandidatkinja za reprezentaciju nisam pogledala – naglasila je Maljkovićeva, pa nastavila:
  • Dobrih 80 odsto svih utakmica, svih devojaka koje konkurišu za državni tim.

Potom je zamolila…

  • Samo da prođe ovaj mesec, jer gledam završnice njihovih prvenstava. A namerno nisam ništa govorila, čak ni posle žreba, jer želim da se svima obratim 15. maja kada se okuplja cela reprezentacija. Za sada ću reći samo to da pomno pratimo svaki detalj i svaku moguću situaciju. I da će 1. maja krenuti određena grupa igračica, pa kako se budu završavale sezone, tako će se devojke priključivati. Kada su pripreme u pitanju, tu ništa nećemo menjati. Okupljamo se 15. maja ispred Hale sportova i krećemo na Zlatibor.

Pošto nije želela da širu priču, Maljkovićevu smo samo pitali da li je zadovoljna time što je do sada videla u tih „80 odsto utakmica srpskih reprezentativki” koje je pogledala.

  • Ima mnogo tema za razgovor. Osim što moramo da gledamo utakmice, moramo da vodimo računa i o zdravstvenom stanju. Svi znamo koje smo sve nesvakidašnje situacije imali. I ne bih sada zalazila u detalje.

Za kraj ovog dela priče, Maljkovićeva je naglasila:

  • Obećavam Srbiji, sebi, svima… da tih 12 koje budu igrale na Evropskom prvenstvu, ne znam da li će biti najtalentovanije, ali će biti najborbenije. To sigurno. Želim da imam puno poverenje u tih 12 košarkašica Srbije, koje ću u svojoj zemlji izvesti na teren da pozdrave naš narod.

Ponovila je…

  • Želim da imam puno poverenje u svaku od njih, da se pogledamo u oči, da će da „izginu” na tom Evropskom prvenstvu, da će prevazići sve svoje granice. To je uslov broj jedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here