Crvena zvezda osvajač Kupa Milan Ciga Vasojević 2019!

Pred oko 1.800 gledalaca, u pravoj košarkaškoj atmosferi u lozničkoj dvorani „Lagator“, košarkašice Crvene zvezde savladale su posle neizvesne završnice ekipu Radivoja Koraća – 56:55 i osvojile Kup Milan Ciga Vasojević!

0
406

Ekipa Radivoja Koraća bila je bolja u uvodnim minutima meča, pa je posle pet minuta povela sa 11:2. Zvezda je imala dosta promašaja i izgubljenih lopti, što je rival kažnjavao. Crveno-bele je probudila trojkom Bogićević, ali je Korać nastavio u jakom ritmu i na prvu pauzu posle trojke Vučković otišao sa solidnih 19:9.

Korać je dobrom igrom čuvao „plus deset“ u prvoj polovini druge deonice (23:13, 15. minut), a Zvezda i dalje nije imala rešenja u napadu. Taman kada se ekipa trenera Dragana Vukovića primakla na 17:23, Ristić je pogodila trojku – 26:17, a Tomašević je u 19. minutu pogodila iz naskoka za velikih 32:19. Posle tri penala Stojiljković, Korać je u finišu prvog poluvremena poveo sa 34:19, a Zvezda je do isteka 20. minuta uspela da smanji na 23:34.

Crveno-bele su se donekle konsolidovale na početku treće četvrtine, iskoristile nekoliko grešaka rivala i smanjile posle četiri minuta igre na 31:37, a posle trojke Bogićević i na 36:39 (25. minut). Zvezda je u ovom periodu igre pojačala ritam i posle poena Ivane Katanić izjednačila – 41:41, na dva i po minuta pre kraja četvrtine. Odgovorila je Tomašević za 43:41, ali je posle trojke Đorđević Zvezda uspela i da povede prvi put na meču 44:43.

Crveno-bele su na startu poslednje deonice povele 46:43, ali se Korać nije dao. Igralo se koš za koš, a posle trojke Tomašević i poena Jelić, Korać je ponovo vodio – 52:47. Usledilo je nekoliko promašaja košarkašica Zvezde, ali ekipa trenera Bojana Ivanovića to nije kaznila, sve do tri i po minuta pre kraja, kada je Tomašević donela Koraću velikih „plus sedam“ – 54:47. U poslednja dva minuta Korać je ušao sa 54:48, ali je sjajna Đorđević pogodila trojku na minut i po pre kraja i smanjila na 51:54. Tomašević je promašila trojku, a Bojović je odgovorila polaganjem – 53:54. Igračice Koraća su na 50 sekundi pre kraja bacile loptu u aut, a Aleksandra Katanić poentirala za 55:54 na 37 sekundi pre kraja. Korać nije iskoristio napad, loptu je izgubila Katanićeva, pa je Jelić faulirana na 7.6 sekundi pre kraja i išla je na liniju penala. Jednom je bila precizna za 55:55 i Zvezdi je ostao kratak napad za pobedu. Naumčev je izvela do Katanićeve, ona je dodala Bogićević, koja je faulirana 1.7 sekundi pre kraja. Pogodila je prvo slobodno bacanje, drugo promašila i vreme je isteklo, pa je počelo veliko slavlje Crvene zvezde.

STATISTIKA

DODELA NAGRADA

Košarkaški savez Srbije dodelio je organizatoru finalnog turnira Kupa ŽKK Loznica plaketu-zahvalnicu za odličnu organizaciju, koju je potpredsednik za žensku košarku KSS Ana Joković uručila Željku Vasiljeviću, predstavniku ŽKK Loznica.

KSS je dodelio specijalnu plaketu-zahvalnicu hotelu „Rojal SPA“ za veliku pomoć u organizaciji finalnog turnira Kupa, koju je potpredsednik KSS za žensku košarku Ana Joković uručila Dragoslavu Nikoliću, vlasniku hotela.

KSS je dodelio specijalnu plaketu-zahvalnicu gradu Loznici za veliku pomoć u organizaciji finalnog turnira Kupa, koju je Ana Joković uručila gradskom menadžeru Dejanu Staloviću.

Službenim licima finalne utakmice prigodne plakete za uspomenu na finale Kupa ispred KSS uručio je potpredsednik za takmičenja Dušan Projović.

Najbolji strelac finalne utakmice je Mina Đorđević, košarkašica Crvene zvezde Kombank, koja je postigla 16 poena. Nagradu joj je uručio Jovica Antonić, pomoćnik selektora seniorske muške reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića, baš kao i najkorisnijoj igračici finala Mariji Stojiljković, koja je imala MVP indeks 29.

Srebrne medalje ekipi Radivoja Koraća uručili su Boris Vasojević, sin Milana Cige Vasojevića i Dragan Vučetić, zamenik predsednika Skupštine grada Loznice.

Zlatne medalje pobedniku Kupa ekipi Crvene zvezde uručili su Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije i Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika Loznice.

Pehar u trajno vlasništvo pobedniku Kupa Crvenoj zvezdi uručio je Boris Vasojević, sin Milana Cige Vasojevića.

Veliki prelazni pehar košarkašicama Crvene zvezde uručio je Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here