Završni turnir ženskog Kupa Milan Ciga Vasojević u Loznici počinje u subotu

U subotu 16. marta 2019. počinje završni turnir ženskog Kupa Milan Ciga Vasojević u Loznici, u dvorani Sportskog centra „Lagator”.

U prvom polufinalu 16. marta od 16.00 časova sastaju se Crvena zvezda i Novosadska ŽKA, a od 18.30 časova Radivoj Korać i 021.

Polufinalni mečevi biće direktno prenošeni na youtube kanalu KSS, dok će direktan prenos finala u nedelju 17. marta od 19.00 časova biti na TV Arenasport.

Kapiteni sve četiri ekipe učesnice izneli su očekivanja pred meč.

Aleksandra Katanić, Crvena zvezda Kombank

– Ove sezone, dva puta smo igrale protiv Novosadske ŽKA i oba puta slavile, ali po prošloj godini znamo da je Kup specifično takmičenje i da se u jednom danu odlučuje ko će da pobedi. Naravno, daćemo sve od sebe da uđemo u finale i nadam se da ćemo da osvojimo trofej. Breme favorita nas ne opterećuje, ako si najbolji moraš to i da pokažeš…

Ljiljana Tomašević, Radivoj Korać

– Završili smo jako dobro ligaški deo sezone pobedom nad Zvezdom, sve više dižemo formu i verujem da ćemo biti veoma dobro pripremljeni za Kup. Bilo nam je svejedno sa kim ćemo igrati u polufinalu, jer gledamo da unapredimo našu igru i budemo što bolje, tako da ime rivala nije toliko važno. U ligi smo jednom pobedili 021, jednom su oni bili bolji od nas, tako da su, ako gledamo taj skor, šanse 50-50 odsto. Ipak, s obzirom na to kako se sada spremamo, mislim da za nijansu imamo veće šanse za finale…

Jovana Adamović, 021

– Ovi godine smo u ligi protiv Radivoja Koraća jednu utakmici dobili, drugu izgubili, dakle, šanse su jednake… Radujemo se, nama je ovo prvo učešće na završnom turniru nacionalnog Kupa… Srećne smo, prezadovoljne, 021 je novi klub i sada smo među prve četiri ekipe u Srbiji… Uvek kažem lopta je okrugla, nikad se ne zna, igra se na jednu utakmicu… Videćemo koliko možemo…

Lara Radulović, Novosadska ŽKA

– Pre svega, ovo je veliko iskustvo i uspeh za naš klub… Potajno smo se nadali da nećemo u polufinalu da igramo protiv Zvezde, ali šta je tu je… Igrali smo ove sezone sa njima dve utakmice, u prvoj su nas dobile ubedljivo, u drugoj smo ih namučili, tako da ćemo pokušati da ponovimo tu utakmicu iz Novog Sada i pružimo što bolju partiju i dobar otpor.

Nacionalni Kup samostalne Srbije igra se od 2006. godine. Najviše trofeja osvojile su košarkašice Hemofarma, čak pet, od čega četiri zaredom od 2007. do 2010. godine. Partizan se radovao tri puta – 2011, 2013. i 2018. godine, Crvena zvezda dva puta 2016. i 2017, a Radivoj Korać i Vojvodina po jednom, Korać 2014, a Novosađanke 2015.

Kao i prošle godine, paralelno sa seniorkama igraće i pionirke, i to Beobasket Mini kup, na kome će učestvovati pionirke Crvene zvezde Kombank, Radivoja Koraća, Novosadske ŽKA i selekcija Loznice.

Isti parovi kao kod seniorki biće i u Beobasket Mini kupu, samo što će umesto pionirki kluba 021 igrati ekipa domaćina Loznica. Polufinala su na program u subotu od 11.30 i 13.30 sati, meč za treće mesto je u nedelju u 14.30, a finale u 16.30 časova.

CRVENA ZVEZDA – NŽKA LIVE STATS LIVE STREAM
Loznica 16:00
Popović J. (BG) – Juras J. (NS), Virijević N.(BG), Dojčinović U. (BG)

RADIVOJ KORAĆ – 021 LIVE STATS LIVE STREAM
Loznica 18:30
Reljic S. (BG) Ivanović I. (BG) Mizdrak D. (VA) Jovičin M. (NS)