Miloš Pavlović preuzeo mađarski Đer, Bojan Ivanović novi trener Radivoja Koraća

Miloš Pavlović više nije trener Radivoja Koraća.

0
1520

Mladi stručnjak je nakon 13 godina provedenih u beogradskom klubu odlučio da nastavi karijeru u inostranstvu – preuzeo je mađarski Đer.

Miloš je poslednjih šest sezona sa velikim uspehom vodio prvi tim Radivoja Koraća.

– Posle šest sezona provedenih na klupi ŽKK Radivoj Korać, trener Miloš Pavlović je u dogovoru sa klubom odlučio da promeni sredinu i karijeru nastavi u mađarskom Đeru. ŽKK Korać izražava veliku zahvalnost Milošu za posvećenost, energiju, rad i rezultate koje je postigao za vreme provedeno u klubu, tačnije od 2005. godine do danas. Njegova karijerijera kao i uspesi kluba rasli su paralelno i planski… Nijednog momenta nismo odustajali od osnovnog koncepta, a to je da stvaramo kvalitetne ljude, igrače i trenere, da budemo porodica i da budemo TIM! Posle pregršt medalja u takmičenjima mlađih kategorija, Miloš Pavlović je sa seniorskom ekipom osvojio tri titule prvaka Srbije, jedan Kup i jednu titulu Međunarodne ženske regionalne lige. Kada je reč o reprezentaciji, Miloš je bio član stručnog štaba seniorske reprezentacije Srbije, koja je 2015. godine osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, a kao selektor mlađih selekcija osvojio je dva srebra: sa U-18 reprezentacijom 2017. godine i U-20 selekcijom 2018. godine. Smatramo da je nova sredina ujedno i novi sportski izazov za Miloša Pavlovića i želimo mu puno uspeha u nastavku trenerske karijere. Mišo, hvala i srećno! – navodi se u saopštenju košarkaškog kluba Radivoj Korać.

Prvi tim Radivoja Koraća preuzeo je mladi trener Bojan Ivanović.

Ovo je druga sezona kako je Ivanović u sistemu seniorske ekipe, pošto je radio kao pomoćni trener u prvom timu.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću voditi tim. Zahvaljujem se klubu na ukazanom poverenju i nadam se da ću nastaviti kvalitetan posao koji je Miloš Pavlović radio svih prethodnih godina. Ciljevi nam ostaju apsolutno isti, a to je na prvom mestu razvoj mladih igrača – rekao je Ivanović.

Bojan je trenersku karijeru počeo u KK Ras 2007. godine. U Korać je stigao 2015. godine i preuzeo juniorsku i kadetsku ekipu. U sezoni 2016/2017 je bio koordinator mlađih selekcija i trener prvog tima Partizana. 2017. se vratio u Radivoj Korać kao asistent treneru Milošu Pavloviću.
Ivanović je 2017. godine bio pomoćni trener u juniorskoj reprezentaciji na prvenstvu Evrope (srebrna medalja), a 2018. asistent u selekciji U-20 (srebrna medalja).

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here