Prvakinje Bosne i Hercegovine RMU Banovići osvojile turnir u Boru posle sjajnog meča protiv domaćina u finalu

Ekipa ŽKK RMU Banovići je pobednik Trećeg tradicionalnog međunarodnog turnira ženske košarke "Bor 2018".

0
427

Prvakinje Bosne i Hercegovine su u finalu zasluženo slavile posle velike borbe sa borskim košarkašicama sa 55:60 (17:25, 16:15, 15:15, 17:15).

Prvakinje BiH su bolje otvorile meč i sa 25 postignuta poena u prvoj četvrtini se odlepile na razliku od 8 poena, koliko su gotovo tokom celog meča održavale. Odbrane su u prvom poluvremenu bile jake i žestoke što je donelo puno ličnih grešaka sa obe strane. U borskoj ekipi 4 igračice su završile poluvreme sa 3, a najbolji strelac Boranki, Destini Feagin sa 4 lične greške što je bitno uticalo da Boranke transformišu odbranu u nastavku.

U drugom poluvremenu se ponovo igralo po sistemu koš za koš, ali gošće povećavaju vođstvo serijom poena kapitena Majde Lačić u poslednjoj četvrtini čime na 6 minuta pred kraj utakmice stižu na maksimalnih 12 poena razlike. Boranke su uspele da se vrate još jednom i da smanje razliku na 5 poena, ali nisu imale snage za preokret.

Kod gošći najviše su pokazale Nikolina Zubac sa 18, Majda Lačić sa 14 i Latinka Dušanić sa 13 poena, dok su na svom terenu bolje od drugih bile Destini Feagin (24 poena), Žaklina Janković (13 poena i 8 skokova) i Emeše Vida (11 poena i 12 skokova).

Ekipe su vođene trenerima Goranom Jurčenkom i Blagojom Ivićem prikazale publici u Sportskom centru u Boru izuzetnu predstavu koja je kroz taktički imala i aspekt atletskog, ali i tehničkog obračuna dva jaka sportska kolektiva. Gostujuća ekipa imala je veći roster i iskustvo i apsolutno zasluženo ove godine iz Bora odnela najveći pehar.

Pehar je pobedničkoj ekipi uručila potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije, Ana Joković.

U borbi za treće mesto ekipa ŽKK Kraljevo savladalo je ŽKK Student Niš.

Najbolji strelac turnira bila je Destini Feagin iz domaće ekipe sa 42 poena, a stručni žiri odlučio je da za najbolju igračicu proglasi kapitenku gostujuće ekipe Majdu Lačić koja je serijom poena iza linije 6,75 u drugom poluvremenu finalne utakmice rešila pitanje pobednika turnira.

Po opštem mišljenju učesnika turnira ovo je bio najbolje organizovan turnir u Boru do sada (igralo se u 2 dana, za razliku od prethodnih sezona), pri čemu je sastav ekipa bio najkvalitetniji. Svakako će prikazano i pruženo imati veliki uticaj na ono što će treneri uraditi za sam početak sezone.

Ženski košarkaški klub Bor uručio je na kraju Turnira, a u neku ruku i na rekapitulaciji rada u prehodnoj 2017/2018 sezoni, posebne plakete zahvalnosti za saradnju na razvoju kluba potpredsednici KSS, Ani Joković, potpredsedniku KSS Dušanu Projoviću, predsedniku i generalnom sekretaru Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije, Urošu Parliću i Aleksandru Jociću, kao i Bojanu Jovanoviću, vlasniku kompanije „Albo“ iz Bora i Miomiru Urbanoviću iz „Metal centar DOO“ kompanije.

Ljudi iz organizacionog odbora Turnira i uprave ŽKK Bor posebno ističu sjajnu saradnju sa Sportskim centrom Bor koji je ove godine optimizovao uslove za održavanje košarkaških događaja novim parketom i koševima u velikoj sali.

Prvenstvo za srpske ekipe kreće sledećeg vikenda, a Banovićanke startuju svoje nastupe u Jadranskoj ligi 03. oktobra.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here