Kadetkinje poražene od Belgije

Kadetska reprezentacija Srbije, igračice rođene 2002. godine i mlađe, nije uspela da obezbedi opstanak u „A diviziji“ na Evropskom prvenstvu koje se održava u Kaunasu (Litvanija).

0
221

Izabranice selektora Nenada Markovića u prvom od dva meča koja su morale da dobiju za ostanak u eliti izgubile su posle neizvesne završnice od selekcije Belgije. Presudna je bila prva četvrtina u kojoj su Belgijanke stekle dvocifrenu prednost. Srpske kadetkinje su uspele da smanje u završnici meča na dva poena razlike, ali nisu imale snage i koncentracije da dođu do preokreta u poslednjim minutima duela:

Srbija – Belgija 55:61 (6:18, 22:18, 13:10, 14:15).

U poslednjem meču na šampionatu, borbi za 15. mesto, reprezentacija Srbije se u subotu od 11 časova sastaje sa selekcijom Holandije.

Sa mnogo više samopouzdanja selekcija Belgije ušla je u ovaj meč koji je sa sobom nosio veliki ulog. Rival je forsirao igru ispod ispod samog koša koja mu je brzo donela dvocifreno vođstvo, a početkom druge četvrtine i rekordnu prednost – 24:10. Srpske kadetkinje su od tog trenutka krenula mnogo agresivnije i preciznije da igraju što im je pomoglo da preko Sare Opačić donekle smanje zaostatak na kraju prvog poluvremena – 36:28.

Još borbenije je krenuo naš mladi tim u nastavku susreta. Iako ih nije služio šut, snažnom odbranom uspele su da u 34. minutu uhvate rezultatski priključak – 46:44. Nekoliko promašenih slobodnih bacanja i ishitrenih šuteva naših reprezentativki, pomogli su Belgijankama da u poslednjih 100 sekundi uđu sa prednošću – 57:50. Usledila je trojka Sare Opačić, a zatim i poeni Nine Samardžić posle koji se Srbija ponovo vratila u igru – 57:55. Tim rezultatom se ušlo u poslednji minut u kome naš tim nije poentirao što ga je koštalo poraza – 61:55.

SRBIJA U16: Jovanović 7, Opačić 17, Matić, Popović 2, Zarić, Radojčin 3, Vučković 7, Boričić, Mladenović, Davinić 4, Mitrović 6, Samardžić 9.

BELGIJA U16: Defost, Biliart 8, Samsam 11, Vloebergs 2, Ndona, Vielfont, Laurant 8, Kapenga 12, Rose, De Vogr, Frankin 11, Ekofo Jomane 9.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here