Blagoja Ivić novi trener Bora

Doskorašnji trener Partizana 1953 Blagoja Ivić novi je trener ŽKK Bor!

0
712

Ivić će u sezoni 2018-2019 voditi Bor koji je prošle sezone osvojio osmo mesto u Prvoj ženskoj ligi Srbije, bez drame oko opstanka u ligi.

Ipak, Bor, kao i ostalih 11 timova, imaće veliki izazov u novoj sezoni, pošto će društvo najboljih napustiti četiri kluba zbog skraćivanja lige na 10 klubova od sezone 2019-2020.

Ivić je sa Partizanom u minuloj sezoni napravio senzaciju i osvojio Kup Srbije, a doveo je crno-bele i do finala plej-ofa u prvenstvu Srbije. Partizan je pod Ivićevom komandom zauzeo peto mesto u regionalnoj WABA ligi.

Predsednik kluba iz Bora Darko Mihajlović ne krije zadovoljstvo zbog saradnje sa Ivićem:

„Sledeće godine zaokružujemo četvorogodišnji ciklus rada u našem klubu. Plan koji smo zacrtali pre tri godine je bio da prvo spasimo klub od gašenja. To smo uspeli i pored izobilja problema koje smo nasledili. Sledeće ciljeve – povratak u Prvu ligu i odbrana statusa prvoligaša smo, takođe, ostvarili u prethodne dve sezone. Pored toga, uz zalaganje ljudi iz svih gradova Borskog i Zaječarskog okruga smo postali košarkaški region koji je najviše povećao broj registrovanih mladih igračica. Ovo se sve postiglo uz pomoć potpredsednice KSS zadužene za žensku košarku, Ane Joković i predsednika i sekretara Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije, Uroša Parlića i Aleksandra Jocića. Ove godine cilj nam je da budemo u gornjem delu tabele i da se Bor dokaže kao regionalni centar ženske košarke. Za to nam je, pored konstantnog rada u svim selekcijama, podrške Košarkaškog i Regionalnog košarkaškog saveza, neophodna struka koju nažalost, u Boru nismo uspeli da dovoljno razvijemo. Zbog toga smo, nakon ukazivanja poverenja lokalnim trenerima koji nisu imali neophodne kvalifikacije za vođenje prvoligaške ekipe u prethodnoj sezoni, ponudili saradnju Blagoju Iviću, prošlosezonskom treneru Partizana. Posle jasnog i konkretnog razgovora dobili smo u klubu vrhunskog i iskusnog stručnjaka. Očekujemo da ovo bude veliki impuls ženskoj košarci ne samo u Boru i ne samo u seniorskoj košarci pošto nam je ideja da se znanje gospodina Ivića prenese i na mlađe igračice kojima poklanjamo izuzetnu pažnju.“

Ekipa Bora se formira i sve su prilike da će igrati važnu ulogu u košarkaškoj eliti ove sezone. U Boru će ostati prošlogodišnja najbolja skakačica lige, Emeše Vida, a na poziciji centra će dragocenu pomoć dobiti od Žakline Janković koja je, takođe, prošle sezone branila boje Partizana. Pored njih dogovorena je saradnja sa većim delom borskih igračica, a trenutno je glavna aktivnost u sastavljanju tima usmerena ka dovođenju kvalitetnog plejmejkera..

Takođe, priliku da treniraju i nastupaju sa iskusnim trenerom i saigračicama imaće i mlade borske igračice od kojih su dve članice selekcija za svoja godišta.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here