Pobeda Srbije na kraju turnira u Kini

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je završila takmičenje na međunarodnom turniru četiri nacije u kineskom gradu Singji.

0
272

Naše reprezentativke bile su ponovo veoma ubedljive i sigurne protiv selekcije Argentine rezultatom 82:64 (20:7, 18:19, 16:26, 28:12).

Naše košarkašice su dizale formu iz utakmice u utakmicu, a u duelu sa Argentinkama uspele su da otklone neke nedostatke i da ostvare trijumf. To je druga pobeda Srbije protiv Argentine na turniru u Kini, a uz to je naša reprezentacija upisala i po dva poraza od Kine i Australije.

U odnosu na jučerašnji meč protiv Australije, naš tim je drastično bolje šutirao iz igre – čak 52 posto, a taj učinak bio je još bolji u šutu za tri poena (8-13), gde su srpske košarkašice bile posebno raspoložene. Takođe, dobijena je bitna u skoku (36-26), asistencijama (14-13), ali i u prodatim loptama (14-12).

– Još jednom se ekipa Argentine pokazala kao veoma nezgodna. Nisu odustajale do kraja, iako smo dobro otvorili utakmicu. Malo pod utiskom one prve utakmice koju smo dobili sa velikom razlikom. Dobar naš početak prve četvrtine. Potom je usledio mali pad u igri naše reprezentacije, pogotovo u trećoj četvrtini koju smo izgubili, ali smo se vratili u poslednjoj i dobili sa 18 razlike – rekao je trener Miloš Pađen.

– Drago mi je da smo ovo putovanje završile pobedom. Smatram da smo manje-više ispunile sve stvari koje je trener tražio od nas. Možda smo neke stvari mogle bolje da odradimo, ali u ovom momentu to je ono najbolje što smo mogle da pružimo – istakla je centar Ivana Brajković.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Nevena Jovanović sa 18 poena, a dvocifrene su bile još i Saša Čađo sa 15, Ivana Brajković sa 13, Maja Škorić sa 11 i Aleksandra Crvendakić sa 10 poena.

Argentina se priprema za Svetski šampionat koji se krajem septembra održava u Španiji, gde će igrati u grupi zajedno sa Turskom, Australijom i Nigerijom. Na FIBA svetskoj rang listi zauzimaju 15. mesto. Na Amerika Kupu prošle godine osvojile su srebrnu medalju, pošto su u finalu izgubile od Kanade sa 67:65.

Srbija je na turniru u Kini učestvovala bez selektorke Marine Maljković i nekolicine vodećih igračica, a u želji da se pruži šansa mlađim snagama. U drugom meču dana Kina je bila ubedljiva protiv Australije sa 75:49, pa je tako domaća selekcija osvojila prvo mesto na turniru. Druga je bila Australija, a treća Srbija.

SRBIJA: Popović 3, Čađo 15, Katanić, Jovanović 18, Račić 2, Crvendakić 10, Škorić 11, Brajković 13, Radović 2, Cukić 2, Stanaćev 5, Mandić 1.

ARGENTINA: Roset 8, Durso 3, Ljorente 8, Boket 13, Fioroto 4, Burani 5, Greter 12, Santana, Gonzales 6, Markizoti 2, Leiva, Peres 3.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here