Seniorke drugi put poražene od Kine

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je na međunarodnom turniru četiri nacije u kineskom gradu Singji od domaće selekcije sa 74:61 (24:21, 16:15, 19:14, 15:11).

0
177

Pre pet dana u istoj dvorani bilo je 75:65 za kineskinje, međutim ovoga puta srpske košarkašice ostavile su mnogo bolji utisak.

Naš tim je, kao i u prethodne tri utakmice izvanredno otvorio ovaj duel i držao vođstvo tokom čitave prve četvrtine, a potom do kraja poluvremena nije
dozvoljavao domaćinu da napravi neku značajniju razliku. Ipak, previše uspona i padova u igri Srbije bilo je ključno da se upiše još jedan poraz od
ekipe koja će se krajem septembra u Španiji takmičiti na Svetskom šampionatu.

Srbija je ovoga puta bila u egalu sa protivnikom što se skokova tiče (29-29), uz činjenicu da su domaćim igračicama omogućile samo tri uhvaćene lopte u napadu. Naše igračice ponovo su veoma loše realizovale slobodna bacanja (9-16). U prvom poluvremenu su za tri poena šutirale 3-6, da bi u nastavku takođe pogodile tri trojke, ali iz duplo više pokušaja (12). Ključ pobede Kine leži u čak 26 pogodaka za 2 poena uz 50 posto realizacije šuta. Naša ekipa je sa druge strane pokazala da polako ulazi u sistem uigranosti pošto je ostvario čak 16 asistencija na 23 pogodaka iz igre.

– Druga utakmica protiv Kine i mnogo bolji početak nego što je to bio slučaj u prvom duelu. Imali smo opet dosta grešaka u odbrani, a to je nedopustivo za utakmicu na ovakvom nivou. Takođe smo imali i 14 izgubljenih lopti. Kina je sve to iskoristila i zasluženo pobedila – zaključio je trener Miloš Pađen.

– Još jedan poraz od Kine. Iako rezultatski izgleda da je utakmica bila lošija nego prethodna, uspele smo da popravimo neke stvari, ali smo imale dosta padova u igri. Na momente smo bile dobre, onda opet smo dozvoljavale da nam se oscilacije događaju i zbog toga je rezultat ovakav na kraju. Ostaje nam da izvučemo pouke, popravimo stvari za sledeću i nadamo se boljoj sutrašnjoj utakmici – rekla je Maja Škorić.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Aleksandra Crvendakić sa 16 poena, a dvocifrene su bile i Nevena Jovanović sa 11 i Saša Čađo i Dragana Stanković sa po 10.

Kina se priprema za Svetski šampionat koji se krajem septembra održava u Španiji, gde će igrati u grupi zajedno sa Letonijom, Sjedinjenim Američkim
Državama i Senegalom. Na FIBA svetskoj rang listi zauzimaju 10. mesto. Najveći uspeh ostvarile su na Svetskom prvenstvu 1994. godine kada su
osvojile drugo mesto.

Srbija je u Kinu otputovala bez selektorke Marine Maljković i nekolicine vodećih igračica, a u želji da se pruži šansa mlađim snagama. Umesto u Huaihua-Jišouu, organizatori su odlučili da se i preostala tri takmičarska dana igraju u Singjiu. Tako će naš tim do povratka u Srbiju odigrati sutra i prekosutra utakmice od 13:30 protiv Australije i Argentine. U drugoj utakmici dana Australija je pobedila Argentinu sa 50:38.

SRBIJA: Popović, Čađo 10, Jovanović 11, Račić, Crvendakić 16, Škorić 2, Brajković 2, Stanković 10, Radović 5, Cukić 3, Stanaćev, Mandić 2.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here