Pobeda seniorki u drugoj pripremnoj utakmici protiv Šangaja

U zemunskoj dvorani Vizura sport izabranice selektorke Marine Maljković bile su bolje drugi put od ekipe Šangaja rezultatom 104:56 (23:11, 29:13, 29:17, 23:15).

0
368

Pitanje pobednika ponovo se nije postavljalo, pošto je srpska reprezentacija već na samom početku utakmice stigla do dvocifrene prednosti, koju je samo uvećavala iz minuta u minut.

Najefikasnija u timu Srbije bila je Maja Škorić sa 21 poenom, a dvocifrene su bile još i Aleksandra Račić sa 17, Aleksandra Crvendakić sa 15, odnosno Aleksandra Stanaćev i Kristina Topuzović sa po 11 poena. Topuzović je uz to ostvarila i sedam skokova i šest asistencija.

– Ovo nam je druga utakmica protiv iste ekipe. Malo smo ih bolje upoznale, pa je iz tog razloga rezultat veći. Možda ova ekipa nije na nivou na kom smo mi, ali je dobar početak za ono što nas čeka u Kini. Imaćemo tamo napornije utakmice, ali se sada bolje poznajemo i nadamo se napretku. Ovo je uvodni period i uvek može bolje – istakla je najefikasnija na utakmici Maja Škorić.

Centar našeg tima Ivana Brajković ističe da je 12 dana na Zlatiboru proteklo veoma dobro, uz naporan i vredan rad, ali i građenje dobre atmosfere i hemije u ekipe, što je dosta olakšalo pripreme.

– Veoma se dobro slažemo. Svih 14 igračica je kao jedna i smatram da je to izuzetno bitno. Mnogo smo napredovale u odnosu na neke prve međusobne mečeve koje smo igrale na Zlatiboru. Novije igračice se polako uklapaju u Marininsistem, a sve se trudimo da ispoštujemo ono što selektorka traži od nas. Čeka nas prvo naporan put u Kinu, pa onda i teške utakmice. To će biti dobar pripremni deo i dobar uvod. Nadam se najboljem – rekla je centar našeg tima Ivana Brajković.

SRBIJA : Popović 2, Čađo 6, Katanić 2, Jovanović 2, Račić 17, Crvendakić 15, Škorić 21, Brajković 7, Stanković 4, Radović 2, Cukić, Topuzović 11, Stanaćev 11, Mandić 4.

CHANGHAI : Bin Bin, Ying Yun, Jing, Ying Dan 8, Yu Fang 4, Xue Mei 16, Zhi Ting 10, Yu 4, Yu Yan 4, Zin Xin 4, Meng, Kang Chen 6.

U prvoj utakmici naše reprenzetativke su pobedile takođe, rezultatom 87-34.

Reprezentativke Srbije sutra putuju na turnir u Kinu, gde će odigrati još jakih utakmica.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here